Snart Vansbro Tjejsim


Det är bara drygt 1 vecka kvar till Vansbro Tjejsim….;) Tiden går ju så vansinnigt fort.

Förra året hade jag jättejobbigt med simningen. Jag är ju ingen duktigt simmare, har aldrig varit och kan påstå att jag aldrig kommer att bli. Men Vansbro Tjejsim har ändå varit den lättaste av de 4 klassikergrenarna.

Förra året vet jag inte vad som var fel (förutom dålig träning). Jag gissar på våtdräkten. Min våtdräkt var för liten så jag lånade makens. Den kändes inte så stor men jag tyckte att den tog in ganska mycket vatten jämfört med min. Jag kom liksom ingen vart när jag simmade. Jag simmade och simmade men tog mig liksom inte framåt…

Nu har jag fått med dottern på Vansbro Tjejsim. Det är jättekul 🙂 Vi har tränat exakt 3 gånger, varav 1 i bassäng och två utomhus.

Första gången i bassäng gick bra. Inga vågor, inga gäddor men ganska tråkigt. Vi skrapade ihop 30 längder.

Andra passet skulle gå av stapeln utomhus. Vi åkte till Storgösken för att simma (vid ett ensligt ställe med svart botten), där doppade jag tårna och sa att vi testar Råbacka istället som är en riktig badplats. När vi kom dit var det skitkallt i vattnet så vi kom inte i. Vi åkte vidare till Malmjärn som är så långgrunt så att man – typ – kan vada genom halva sjön….Varmare i vattnet men det blåste jätte-vågor. Jag överdriver INTE – det gick knappat att simma.
Startade ändå med våtdräkt men upplevde samma sak. Jag kom ingen vart…Plockade av våtdräkten och det gick bättre.
Vi kämpade på i ca 30 minuter med vågor och kallsupar varav de sista 15 min innanför bryggorna 😀 Där småbarnen badar – där simmade vi runt runt.

Tredje passet som var i tisdags testade vi en ny sjö; Tolven. Iskallt (vet inte hur många grader – men med tanke på att det är ca 16 grader uppe i Vansbro så var det nog varmare i Tolven)
Vi simmade glatt ut och jag pekade till dottern hur långt vi borde simma…
Efter en inte alltför lång bit fick båda panik och skrek för livet (inga andra var på badplatsen som tur var). Långt äckligt hår lindade sig runt benen och var påväg att dra oss ner i djupet. Vi simmade in till bryggan igen och hämtade andan. Sedan simmade vi ca 15 meter från bryggan och vände, fram och tillbaka i 30 min 🙂
Under tiden hann jag tänka på både monstergäddor och eventuella lik med långt trassligt hår som skulle komma flytande…Så läskigt!

Idag är planen att vi ska simma igen. Jag vet inte om det blir ute eller inne. Kanske inne vore smartast om man ska få till lite ordentlig simning?

Sedan undrar jag om det går att simma utan våtdräkt uppe i Vansbro? Eller fryser man ihjäl?

2 reaktioner till “Snart Vansbro Tjejsim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s