Hälsobalansen


Såg för ett tag sedan på nyhetsmorgon om en Dr Rangan Chetterjee. Han har skrivit en bok som heter Hälsobalansen.


Dr Rangan Chatterjee är en av Storbritanniens mest inflytelserika husläkare och har startat en smärre revolution i sitt hemland. I genomsnitt kunde Dr Chatterjee bara hjälpa ca 20 procent av patienterna på sin mottagning att bli friska. De allra flesta av hans patienter led av vanliga, ofta kroniska, sjukdomar som migrän, diabetes 2, depressioner, krånglande mage, sömnproblem, övervikt och fibromyalgi. I bästa fall kunde han ge dem kostnadskrävande symptomlindring. En dag tröttnade han.

I stället för att slentrianmässigt skriva ut mediciner började Dr Rangan Chatterjee på allvar rota i orsaken till patienternas tillstånd. Han fann att nästan alla problem bottnade i patienternas livsstil. Efter intensivt researcharbete och många resor till experter världen över skapade han en egen metod för att hjälpa patienterna att själva ta kontrollen över sin egen hälsa och successivt ändra sin livsstil. Idag botar Dr Rangan Chatterjee majoriteten av sina patienter – tillsammans med patienterna själva. Modellen har fyra hörnstenar och hjälper patienterna att skapa balans mellan vila, rörelse, mat och sömn. Med sitt strukturerade tillvägagångssätt har Dr Rangan Chatterjee kunnat hjälpa tusentals patienter med kroniska sjukdomar att bli friska/symptomfria.

Jag laddade ner boken på Nextory och sträckläste den. Det var så självklart allting och jag kände att det verkligen var något jag kunde relatera till och försöka påverka i mitt liv.

Uppfylld av mina insikter skapade jag en grupp på Facebook för min familj där jag delar med mig av tips från boken. Intresset har varit sådär 😉 Men jag ger mig inte. Om jag bara kan få en enda i min familj att ändra på något som hjälper till för att balansera hälsan så är jag glad.

Så nu tänkte jag dela med mig av lite tips här också. Alltid är det någon som läser och tar till sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s