5 dagar kvar till Tjejvasan


Med bara 5 dagar kvar till Tjejvasan känner jag mig väldigt opepp. Det är inte bara det att jag har tränat dåligt – för det är ju helt och hållet mitt eget ansvar. Utan det är det här med skidorna…

De nya skidorna passade inte heller bra, visserligen för någon lite tyngre än mina ordinarie skidor  men inte helt bra ändå.

Så vi mätte makens skidor och de skulle funka åt mig. Visserligen är de lite för långa men 10 cm hit eller dit?
Jag har nu testat makens skidor två gånger i Högbo. Första gången var det minusgrader och jag tycker ändå att det gick skapligt. Jag hade visserligen nött bort en del tejp såg jag när jag hade hasat färdigt, men det kan ju bero på att jag inte lät skidorna kallna utomhus innan jag drog iväg och testkörde.
Mycket bättre glid och skapligt fäste.

Andra gången jag körde var det plusgrader och blött i spåret. Då kanske inte tejp är bra alls? Iallafall så fastnade det snö under skidorna men jag kämpade på i 5 km ändå och vågade till och med åka i en rätt så stor backe. Efter att ha gått upp för en backe så satt det så mycket snö under så det var lika bra att plocka av skidorna och åka hem..suck..

Nu sitter jag här – planen var att ta med skidorna till Östersund och åka ett par gånger innan onsdag. Men jag s t r u n t a d e helt enkelt i att ta med dem, och nu vet jag inte hur jag ska göra på lördag.

Det är ju vansinne att åka egentligen. Men sedan tänker jag att 3 mil borde jag väl kunna ta som en härlig dagstur i valfritt tempo. I nästa sekund känner jag efter; har jag inte lite ont i halsen?
Ja, sådär går tankarna – och jag vet inte hur det blir på lördag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s