Soptunnan för mina skidor


Jag har varit ut på två pass på mina skidor från 2014. Ett i nysnö och ospårade spår, och ett i plusgrader och glatta spår.

Svårt att säga hur det gick då jag hade dåligt fäste och dåligt glid vid båda tillfällena. Redan när jag köpte mina skidor inför Öppet Spår 2014 så tyckte jag att de hade sämre glid än mina gamla skidor. Maken gled ifrån mig med hästlängder när det lutade lite nerför. Jag kämpade ju mig igenom hela Öppet Spår ändå och sedan hamnade skidorna i skidfodralet ända tills nu.

Jag tänkte att jag kanske måste mäta ut spannet på nytt eftersom jag har gått upp i vikt sedan sist…Så jag kontaktade en skid- och vallainstruktör idag som skulle hjälpa mig. Han hade en bra maskin som han kunde mäta skidan i och få fram vilken vikt som var optimal för den skidan osv….Det visar sig att skidan passar bra för någon som väger 55 kg…Det gör INTE jag kan jag säga. Och jag gjorde det inte när jag köpte skidorna heller :/ Väldigt tråkigt eftersom vi ju tog hjälp på Team Sportia och provade ut skidorna.

Men skönt att få en förklaring till varför det har gått så uselt att åka på de skidorna! Nu ska jag åka dit igen med makens skidor och kolla vilken vikt de är anpassade för. Tanken var att jag kanske kunde använde dem istället, de är visserligen 10 cm längre än mina men ändå…. Men så var jag till Valbo en sväng och hittade ett par skidor i rätt längd, till ett väldigt överkomligt pris ,och enligt säljaren skulle spannet passa bra till mig. Nu ska det bli spännande att se vad maskinen säger om dem 😉

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s