Tjejvasan är inte långt borta


Som vanligt så är jag dåligt förberedd, fastän jag säger varje gång att ”I år, då ska jag träna ordentligt”.

Men nu är det 19 dagar kvar till Tjejvasan och jag har iallafall plockat ur skidorna ur fodralet och gjort första hjälpen på dem. De har legat där sedan 2014 då jag körde Öppet Spår (efter den bedriften ville jag aldrig mer se skidorna)….

Faktiskt så plockade jag ner dem från vinden innan semestern och gjorde ren dem från klistret som varit på skidorna – också sedan 2014. Sedan stoppade jag ner dem i fodralet och flyttade dem från vinden till garaget, lite närmare att ta sig ut i skidspåret liksom.

Imorgon har jag och mamma stämt skidträff (med varm choklad och smörgås – visst låter det mysigt) Så idag plockade jag upp skidorna igen och plockade fram min bok ”Längdskidåkning för dig” för att läsa lite om hur man egentligen vallar efter så många år. Det fanns beskrivningar på vallajärn och doningar i ett kapitel, men det kändes avancerat…Så jag hade på lite glid ur en liten burk med tillhörande svamp – jag fick stryka på några vändor för att få bort det vita som nog inte är så bra för glidet. Efter det så klistrade jag på tejp för fästet. Det är väldigt smidigt om man får tejpen att sitta ordentligt.

Nu är det bara att hålla tummarna att jag har haft på fästet och glidet på rätt ställen. Det finns små streck som markerar fästzon och klisterzon om jag inte minns helt fel. Men det är ju utprovat när jag vägde ca 10 kg mindre än idag…Jag ställde mig på skidorna för att försöka kolla hur det låg till med det där. Man kan ju dra ett papper under skidorna för att se vart det tar stopp. Men det var lite svårt att göra utan hjälp…Det tog tvärstopp hela tiden när jag försökte. Så jag kanske inte kommer någon vart imorgon 🙂

Men nu är jag på gång iallafall 🙂 Imorgon ska det komma nysnö också så vi får se om det finns några spår och om jag kommer någon vart eller om skidorna är för mjuka. Isåfall kan jag ju alltid dricka varm choklad och äta en god smörgås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s