Sveriges Nationalparker


Jag har fått en idé om att besöka Sveriges alla nationalparker.

Idén kom till eftersom vi ska till Sundsvall på jobb nästa vecka och jag började kolla efter sevärdheter runt omkring. Jag var sugen på vandring av något slag och hamnade av någon anledning ända uppe vid Höga kusten när jag googlade och där finns något som heter Skuleskogen.

Skuleskogen är en nationalpark som ligger i Örnsköldsvik och Kramfors kommun.

När jag sedan letade information om vandring i Skuleskogen så såg jag att det var en nationalpark och jag klickade vidare till Sveriges Nationalparker. Surfade runt på deras fina och informativa sida och kunde till min förvåning se att det finns 30 nationalparker i Sverige, alla med olika karaktär. Då kom jag på att det vore roligt att besöka allihopa.

Så kan det gå till när jag får mina ideér 😉

Nu är planen att besöka Skuleskogen i helgen och sedan planera för ytterligare besök i de andra. Det kommer nog att ta sin lilla tid för det finns 8 st i nordligaste Sverige och bara att ta sig dit är ju inte gjort på en kafferast. 1 av nationalparkerna är ”nästgårds” – i Gysinge, så dit kan jag ju åka närsomhelst. Vissa har jag redan besökt utan att veta om det men jag tänker att jag besöker alla igen.

karta2

Här finns en översikt över vart parkerna är i vårt avlånga land. På denna sida kan du klicka på de små guldkronorna och läsa mer om varje nationalpark.

2 reaktioner till “Sveriges Nationalparker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s