Kebnekaise dag 3


Tredje dagen var planen att gå från Kebnekaise fjällstation till Nikkaluokta. Men eftersom maken blev sjuk så förbokade vi helikopter istället.

Döm om vår förvåning när vi kom till uppsamlingsplatsen och det var fullt med folk. Vi trodde att de som absolut inte kunde/orkade gå tillbaka var de som skulle ta helikopter…Ca 90 personer var det som stod på kö. Det var två helikoptrar som sammanlagt tog 11 personer så det var osäkert om alla skulle hinna till Nikkaluokta innan bussen gick tillbaka mot Kiruna.

När det äntligen var vår tur så var vi ganska nervösa. Ingen av oss hade flugit helikopter förut. Men det var JÄTTEHÄFTIGT! När vi klev ur sken vi som två solar båda två och ville åka mer. Turen tog bara 8 minuter och det var alldeles för kort 😉

Fick vänta ett tag på bussarna som skulle ta oss till Kiruna men efter mycket om och men så kom vi med även där och kunde checka in på hotellet.

Eftersom vi fick tid över (8 minuters resa mot beräknad heldagsvandring tillbaka) så bokade vi in oss på en guidad tur i gruvan. Det var intressant, men jag hade gärna sett lite mer inriktat på produktionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s