Vansbro Tjejsim 2018


Perfekta förhållanden i år. Varmt i vattnet, strålande sol och lågt vattenstånd vilket gjorde att Dalälven var ganska snäll i år. Jag hörde innan min start att det var banrekord på Tjejsimmet, 10:54 😉

Igår kväll skulle jag försöka att få på min våtdräkt….Senast jag använde den var 2015 när jag simmade Vansbro Halvsim. Det var för övrigt senast jag simmade överhuvudtaget. I år skulle jag minsann träna inför de olika loppen i Tjejklassikern….jo men visst….inför simningen har jag inte tagit ett enda simtag. Jag får skylla på renoveringen som just nu tar allt tid :/

Våtdräkten gick inte att få på. Efter mycket om och men fick jag den över rumpan men sedan var det stopp. Vad göra? Simma utan? Skulle inte vara omöjligt eftersom det är närmare 20 grader i Dalälven i år, men jag vill ju ändå ha lite flythjälp som man får av dräkten.

Testade makens våtdräkt och den funkade. Lite stor men inte så fasligt. Drog iväg till Öjaren igår kväll för att testa att simma i den. När vi kom dit så var nästan solen påväg ner och man såg inte botten. Jag har aldrig badat där förr så jag vet inte alls hur botten är och om det blir djupt snabbt osv…Tassade försiktigt ut och började oja mig om gäddor och stora ormar och annat som kan gömma sig i mörkret. Simmade två simtag och vände raskt tillbaka. Det blir bra, det funkar!

Åkte till Vansbro idag och startade strax efter lunch. Inga problem alls att komma i vattnet. Men det hände inget hur mycket jag än simmade, det kändes som om jag stod stilla. Jag liksom flöt upp till ytan…Jag vet inte om det berodde på våtdräkten eller vad det var, men jag fick slita som ett djur för att ta mig i mål. Riktigt jobbigt var det :/

Kom ändå i mål och fick min medalj 😉 Men det var inte någon lätt simning. Jag har ju inte tränat överdrivet mycket simning de andra åren heller…men det kan också vara att jag är ganska slut i kroppen av att ha renoverat lägenheten nästan varje dag i drygt 3 veckor.

Nu är semestern invigd 😀 Det brukar vara ”startskottet” på semestern – att simma i Vansbro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s