Uppdatering renovering


Det gick rätt fort med renoveringen i början. Nu känns det som att vi stöter på problem hela tiden och då tappar man lite sugen. Vi ska vara lediga i helgen och ägna oss åt annat så kanske det blir lite roligare att renovera igen.

Det började med att golvet som tidigare varit sovrum och nu ska tillhöra köket var något lägre än det befintliga köksgolvet…Lösning; flytspackla hela golvet. Vi hade hjälp med detta men det blev en onödig extra (stor) utgift…

När golvläggarna lagt första raderna av laminat i köket så skyndade vi till Ikea och hämtade ut den delen som ska stå på kortsidan som var färdig.
Skruvade ihop skåpen utan större missöden och ska lyfta det första på plats…

NÄ! Men Ikea har tydligen en egen standard på sockelhöjd och det har vi helt missat. Skåpen går inte över rören som ligger längs golvet. Om vi ska sätta skåpen över rören (på den gamla listen som vi trodde) då blir arbetshöjden ca 100 cm mot normala 90 cm. Det hade inte spelat någon roll om vi var långa personer – men nu är vi inte så långa och tycker att 90 cm är lagom.
Alternativ 2 – flytta ut skåpen och få en djupare bänkskiva. Ca 80 cm istället för 60. Det gör ju inget att man får lite extra arbetsyta? Nä men det blir problem med hur fäster man skåp och diskmaskin – dessutom hade vi redan måttbeställt en bänkskiva med ursågningar och allt. Skyndade mig att ringa Ikeas kundservice och tack och lov gick det att annullera den beställningen, så får vi åka in och rita en ny bänksiva när vi har fått grejerna på plats och ser måtten.

När hela köksgolvet är klart så åker vi istället och hämtar vitrindelen som ska stå på andra kortsidan. Den går väl lätt att sätta på plats?

Hela dagen igår höll vi på med denna vägg. Hårdaste, hårdaste betong – helt omöjlig att borra i…Hyrde föreningens slagborr. Hjälpte inte…(kanske en dålig variant) Vi höll på fram till lunch med att försöka borra nya hål för eluttagen. Fick ge upp och gå på skenan som ska sitta i bakkant på skåpen istället. Lyckades tillslut få till 6 hål och få skenan på plats.

Lycka när hela raden satt uppe och till och med bänkskivan 😀 Den skulle delas på längden då den skulle vara 40 djup istället för 60. Inte helt lätt att få det rakt. Som tur är kommer det att döljas av skåpen som ska stå på 😉

Tänkte att vi skulle få två av vitrinskåpen på plats innan vi gick hem. Fick låna en av golvkillarnas super-duper borrmaskin och då gick det som en dans att borra 3 hål. Skruvade fast listen. Hängde på skåpet…..Nä men vad f..n. Vi har mätt fel så det blir en liten glipa mellan skåp och bänkskiva…Lika bra att göra kväller.

Idag ska jag försöka hyra en super-duper borrmaskin så att vi kan borra de hål som behövs för vitrinen. Hoppas att vi är klar med den innan helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s