Siljan Runt 2018


Förra året var det väldigt kallt att cykla. Det var rent ut sagt en pina.

I år hade någon där uppe lyssnat på våra böner och levererade strålande sol och ca 29 grader 😉 Jag gnäller inte för jag cyklar mycket hellre i värme än i kyla.

Vi trampade iväg strax efter klockan 9.00 vår lilla trupp på 4 personer. Glada i hågen.

Vi fick vänta på batteribyte ett tag innan Tällberg på grund av kommunikationsmiss med servicebilen 😉 Men det var skönt att stå i skuggan och ta igen sig ett tag.


Jag tycker att det gick lätt och bra ända tills vi hade passerat Tällberg då kändes det som att luften stod helt stilla och jag undrade ett tag om jag satt i en bastu och trampade. Det fläktade inte alls.

Som sig bör så stannade vi vid varje depå och åt och drack av det som bjöds. Frågade efter saltgurka på varje ställe – men det fanns ingen tyvärr. Dagens bästa var hembakta bullar och kakor vid finaste depåstoppet (jag tror att det var vid Fornby) Dagens bästa nummer 2 var hemgjord rabarbersaft vid sista depån i Björka.

Efter Björka cyklade vi inte längre i grupp utan Salle drog iväg före och Carina hamnade lite efter. Janne och jag lallade på mittemellan. Den sista sträckan var också den jobbigaste och tråkigaste. Vi var tvungna att ta ett extra stopp efter en backe för att pusta lite i värmen.

Riktigt skön känsla att cykla i mål och få sig en fin dalahäst. Det fanns ”bara” röda kvar men de är ju också fina såklart.

I det stora hela så gick allt bra. Inga punkteringar eller andra missöden. Två gånger fick vi rycka in och skjuta på Salle i rullstolen då det var för brant och hjulen bara spann.

På kvällen gick vi ut och åt och sedan satt vi vid vattnet och drack lite bubbel och åt jordgubbar. Tyvärr var jag så trött så det blev tidig kväller – men riktigt trevligt hade vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s