Fotledsinflammation?


I lördags var jag och maken ut på en lätt jogg, det blev ca 5 km så inget långt pass med andra ord. Ingen vidare hastighet heller.

Kom hem åt god mat, hade lördagen ”till ära” köpt en godisskål (den första på typ 100 år). Satt i soffan och mumsade godis, sippade på ett glas Prosecco och tittade på TV.

Plötsligt började det göra ont i fotknölen, ungefär som när foten hoppar snett eller hakar upp sig lite. Men det gick inte att få den i rätt läge (om den nu låg i fel?) Smärtan blev bara värre och värre och tillslut kunde jag inte ens stödja på foten. Fotknölen var lite svälld också. Jag såg ingen annan utväg än att ringa 1177 och de ville att jag skulle komma in direkt för att utesluta blodpropp…

Ringde dottern som fick ställa upp som chaufför. Hoppade in på akuten på ett ben och sedan fick jag vänta ett tag innan de kom och tog prover, blodtryck osv.

Högt blodtryck och hög puls samt feber hade jag. Läkaren kom och sa att de behövde ta ut ledvätska för att kolla….

Jag är fruktansvärt spruträdd – dottern likaså – så hon gick ut ur rummet. Det kunde ju inte jag göra…För att göra en lång historia kort; AAAAJJJJJ! Det var långt ifrån det skönaste jag har gjort…:/ Mitt vrål hördes nog över hela akuten.

Proverna från leden såg bra ut och inget visade på infektion så då fick jag åka hem om jag kom tillbaka direkt på söndag morgon.

Återbesöket på söndag visade inget på snabbsänka och ingen feber – bra. Så hem och ät Ipren i 14 dagar och hör av dig om det blir värre.

Som tur är har det bara blivit bättre. Nu kan jag gå på foten om jag går försiktigt.

Men loppet om drygt 2 veckor i Stockholm känns väldigt avlägset….Så tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s