Geocaching


Geocachingen har legat på is ett tag men de senaste helgerna har jag varit ut på lite cache-letande – och det är ju riktigt roligt 😉 Man kommer ut i friska luften och ofta får man se saker/platser som man inte skulle ha sett annars.

Förra helgen var vi ut för att ta en geocache som heter Hängbron. Det visade sig att jag och dottern varit till den hängbron förut och tittat – för att det är en häftig bro. Men nu åkte vi för att ta cachen som finns där. Jag borde ju ha insett redan innan att det skulle vara svårt eftersom både svårighetsgrad och terrängfaktor var hög.

Efter att ha stapplat ut på ungefär halva bron och det på vissa ställen bara fanns en bräda att gå på (som dessutom knakade) så vände vi. Jag vet ju att när man väl kommer fram till cachen så måste man åla sig ut på en stock – och det såg jag att nog inte skulle våga.

Så vi åkte vidare mot en geocache i närheten som heter Raketen. Undrar vad det är för grej egentligen? Mitt ute i skogen…Nåväl – den stegen satt löst så där vågade jag inte heller klättra.

img_2470-1
För att åtminstone få en geocache loggad så blev det en lätt ”skyltcache” där maken fick hoppa in som förlängning.
Sedan vidare till ett jättefint ställe som jag aldrig hade hittat till om jag inte hade åkt dit för att titta efter en geocache. Hamptjärn. Dit kommer vi absolut att åka fler gånger. Jättefint ställe för fiske och grillning, dessutom handikappanpassat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s