Skogsmulle


 

Fredag till söndag har jag varit en riktig ”skogsmulle”. Jag har plockat havtorn, svamp och hasselnötter. Hur underbart är det inte att gå i skogen? Det är bland det bästa jag vet – om jag slipper gå ensam vill säga. Jag är lite för rädd för det 😉

Om vi går ut och plockar svamp – jag, min mamma och min syster så går vi så att vi ser/hör varandra hela tiden. Och hör vi inte varandra så brukar (oftast mamma) vara den som hoo-hooar och kollar om vi svarar.


Om jag och maken och svärfar är ute så försvinner de åt olika håll och det blir knäpptyst i skogen. Då får jag gå runt och knäcka grenar eller vissla så att det hörs att jag är där. För någon björn vill jag inte stöta på när jag är ute.

I helgen när vi var ute så såg vi björnbajs på flera ställen. En av högarna som jag trodde var björnbajs var tydligen älgbajs…

Men vi såg björnbajs också, men jag antar att björnen har full koll på oss och håller sig på betryggande avstånd.

Havtorn var något nytt – det har jag aldrig plockat förr. Men jag fick följa med en kompis ut till en ö utanför Sikvik. Där steg vi iland och började plocka. Himlen öppnade sig och trots att vi hade regnkläder så blev vi genomblöta. Vi fick ihop drygt en liter ändå skulle jag tro. 

Det tar väldigt lång tid att plocka bären, de sitter ganska hårt på grenen och man vill ju inte klämma sönder dem. Det ska tydligen finnas lika mycket C-vitamin i ett litet bär som i en hel apelsin.


Hasselnötter blev inte så många plockade eftersom det började skymma och det var svårt att se dem på marken bland alla löv. De jag hittade var redan skalade – så antagligen någon ekorre som tappat dem?

Kände mig lite skurkaktig när jag gick runt och tog ekorrarnas mat – men jag tror att det räcker till dem också 😉 När jag ändå var på plats passade jag på att plocka en geocache på stället där hasselnötterna finns. Hassellunden

På söndagen blev det lite mer tid för geocaching. Det har legat på is ett tag – men det är faktiskt ett väldigt bra sätt att få se ställen man aldrig har varit på förr 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s