Cykelvasan 2017


Vår tredje Cykelvasa är genomförd och jag är glad att jag cyklade den. Var så väldigt opepp innan. Har tränat alldeles för dåligt (som vanligt) och det har varit jobbiga pass på cykeln på slutet – antingen har benen inte orkat eller så har flåset inte varit bra.

Försökte på onsdagen innan att få maken med på att strunta i Cykelvasan och att vi istället skulle ta en vandringstur upp på Städjan – men det kan vi göra sen sa han…

Väl i startfållan kändes det roligt att cykla och det största bekymret var hur jag skulle klä mig. Kortärmat eller jacka? Det var kyligt och småduggade men de hade lovat upp mot 18 grader på eftermiddagen…Det blev inte så och jag klädde mig för dåligt. Blev kall om magen och fick kramp de sista 3 milen. Fick stanna på ett ställe och kliva av cykeln och försöka värma magen – det blev bättre en liten stund men sedan kom det tillbaka. Det är fruktansvärt att få sådan kramp, jag har fått det vid några lopp tidigare och tillslut går det inte att andas. Som tur var klarade jag mig in i mål men sedan var jag tvungen att sätta mig på asfalten och värma magen med händerna.

Förutom det tråkiga med krampen så är jag väldigt nöjd med loppet. Flåset kändes bra och benen var pigga, ingen kramp i dem eller stumma lår. Vi stannade kanske lite för ofta (vid varje kontroll) men eftersom vi inte jagar bra tid så kan vi ju kosta på oss det.

Ett tag kändes det så bra så jag trodde att vi skulle klara 5 timmar – men sedan såg jag att det nog skulle bli ungefär samma tid som de två föregående åren. Vi förbättrade tiden med några minuter och jag tror att det hade gått ännu lite snabbare om det inte hade varit så mycket folk i spåret. Flera gånger fick jag bromsa nerför för att det var cyklister ”i vägen” och det är inte alltid så lätt att köra om då det kommer åkare i full fart i omkörningsspåret mest hela tiden. Det var faktiskt mycket bättre att starta bland de sista startleden som vi gjorde första året – för då hann det bli glest med cyklister.


Cykelvasan är ett av mina favoritlopp och jag är tacksam för att jag genomfört mitt tredje lopp.

 

3 reaktioner till “Cykelvasan 2017

  1. Grattis!!! Jag hade helt klart spunnit vidare på din önskan att gå upp på Städjan jag… föreslog fjällvandring i Idre i stället för planerad Lidingöhalva/Lidingö Tjejlopp i september, men samma här tyckte mannen min att vi kunde åka till Idre en annan helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s