Semester i Norge


Efter Fjällturen åkte vi till Norge och Valldal. Strax innan Valldal kom vi ut på Trollstigen och fick åka den i dimma så att vi inte såg så mycket av den. Vi hade inte fattat att vi skulle komma den vägen 😉 Trollstigen var ett av våra mål med resan och nu hade vi åkt på den knappt utan att fatta att vi var där.

Måndagen som också var grå och regnig tillbringades runt Geiranger med en tur till utsiktsplatsen Flydalsjuvet och sedan en tur med färjan mellan Geiranger och Hellesylt – där man kunde se de berömda vattenfallen Sju systrar och Friaren.

IMG_1784
Sju systrar
IMG_1786
Friaren

Tisdagen som också hade tråkigt väder tillbringade vi i Ålesund, ca 8 mil från Valldal. En jättemysig stad som säkert är helt fantastisk i fint väder 😉
Ålesund

Mot kvällen åkte vi till Trollstigen igen för att få se en glimt av den i förhoppningsvis bättre väder. Lite bättre var det och vi gick ur och tittade vid utsiktsplatsen.
Trollstigen
Påväg tillbaka till hotellet stannade vi även vid Gudbrandsjuvet.

Nästa del av resan får ett eget inlägg för det var så otroligt vackra vyer och det krånglar med bilderna nu så det kommer inom kort.

Vill du se bilder från resan så finns de på Flickr Norge 2017

Jag har även testat en ny app som är som en resedagbok: Journi 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s