Semester i Norge del 2


På onsdagen var det så dags att rulla iväg från Valldal. Vi hade bokat hotell i Oslo för att ta en snabb tur dit påväg hem.

Hejdå Valldal

Vaknade upp till strålande sol och klarblå himmel 🙂 Kändes sådär när vi skulle åka ca 45 mil i bil…Men jag ändrade mig snabbt – för dagens höjdpunkt Dalsnibba – blev nog ännu häftigare och vackrare i strålande sol och klarblå himmel.

Men innan vi kom till Dalsnibba åkte vi förbi Flydalsjuvet igen och stannade för lite bättre bilder över ett soligt Geiranger. Där finns också en klippa som är populär att fota ifrån. Där hade jag siktat in mig på att jag skulle stå och maken skulle fota en häftig bild….Men han är höjdrädd och vägrade kliva ur bilen 😉 Så jag fick fota klippan med några andra som satt på den…Det var lite roligt 🙂
Flydalsjuvet

Jag ville inte fråga dem heller om de kunde knäppa på mig för jag var rädd att de skulle sno min kamera och springa iväg.
Det finns en inhägnad klippa också som man kan gå ut på men den här hittar man om man följer en stig bakom toaletterna.

Sedan följde en tur på Örnesvingen som jag tycker är vackrare än Trollstigen. Det blev många foton genom vindrutan på bilen för det går ju inte att stanna överallt 😉
Örnesvingen

Sedan kom vi då till resans höjdpunkt: Dalsnibba 1500 m o h – slingrande smal bilväg hela vägen upp. Vi såg flera som cyklade upp (!).
På väg upp på Dalsnibba
Dalsnibba

Även här ville jag att maken skulle fota mig vid kanten – skulle blivit ett läckert foto 😉 Men jag är ju också lite höjdrädd så när jag hade hasat mig fram och satt mig på en sten för att ”vänja mig lite” så knäppte han och sedan när jag gick längre fram så vågade han inte vara kvar längre…
DalsnibbaNåväl jag stod på kanten och tittade ut och det var så högt så det var inte så läskigt.

Dalsnibba

Desto värre på utsiktsplatsen där det var galler och sedan glas – där vågade jag inte gå längst fram.
Högt

Påväg tillbaka till parkeringen var vi ju tvungna att känna lite på snön 😉
Dalsnibba

Sedan bar det av nedåt igen. Vid ca 1000 m o h finns Djupvasshytta som är ett hotell.
Djupvasshytta
Djupvasshytta
Sedan var det vackra vyer i flera mil.
Bron

Vi stannade för lunch vid Billingens Seterpensjonat i Sjåk – riktigt vackert. Åt en god hemgjord pizza och njöt av solen.
Billingen Seterpensjonat

Sedan blev det mindre och mindre vackert tills vi tillslut nådde Oslo på kvällen. Checkade in på hotellet och åt lite mat innan vi stupade i säng.

Vaknade på torsdagen till strålande sol. Gjorde en vända till slottet och kikade runt lite på stan innan vi åkte hemåt.
Royal Palace

Stannade i Kongsvinger för att bunkra upp med lite tomatost – men där hade det varit svenskar och handlat före oss – så vi fick bara med oss 5 stycken 😉

2 reaktioner till “Semester i Norge del 2

  1. Superfina bilder! Vi gjorde ungefär samma resa för ett par år sedan och upptäckte Geiranger, Hjelle, Dalsnibba och Ålesund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s