Stavsbo Ödehus


En liten utflykt igen igår med Moa och Malin. Vi åkte till ett ödehus där jag faktiskt varit en gång tidigare för det ligger en geocache där.

dsc00737

Men den här gången var vi här för att utforska ett ödehus. Så vi gick runt och tittade och fotade lite. Inte så mycket att se egentligen och det är synd att gamla hus får stå och förfalla. Det här huset skulle vara toppen som sommarställe åt någon.

dsc00732

Lite roligt nu när jag håller på och släktforskar är att makens gammelfarfar Ture har ägt det här huset en gång i tiden. Inte för att bo i utan för att någon som arbetade åt honom skulle bo i som jag förstod det.

dsc00726

Vi åkte sedan vidare till Långnäs och försökte lite halvhjärtat komma in i den stora byggnaden som är ett gammalt anrikningsverk. Där finns också en geocache men den är lite svårare att ta – det krävs klätterutrustning för den. Crazy Pigeons. Vi kommer tillbaka en annan gång 😉

img_0650

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s