Planerar min träning


Januari – nytt år, nya rutiner.

Jag kör alltid igång med något ”nytt” i januari. Det kan vara tränings-relaterat eller kost-relaterat…Ibland håller jag i ett tag, ibland inte.


Jag har kört igång med löparprogram många gånger (dock aldrig i januari) men eftersom jag och maken har anmält oss till Tunnel Run i mars så är det hög tid att få till löpningen nu..

Jag vill så gärna få löpningen att fungera för det är ju ett väldigt enkelt sätt att motionera. Det behövs bara ett par skor.

Det förra programmet som jag började på höll jag inte i så länge…Efter mitt halsont så blev det ohyggligt jobbigt att springa. Hela halsen snörptes åt och jag kunde inte andas.

Nu har jag hittat ett nytt…och det är väldigt basic – så kanske att jag kan följa det. Det är från Lisas löparskola och första två veckorna så springer man bara 1 minut åt gången och sedan ökar man på vecka för vecka. Första veckan så går man 10 min som uppvärmning och sedan springer 1 min, går 2 min, springer 1 min osv tills man har sprungit 5 gånger då avslutar man med promenad. Efter 7 veckor är man redo att springa 20 minuter.

Om 7 veckor är vi slutet av februari, då har jag 1 månad på  mig att kunna springa lite längre…Loppet är ca 8 km.

Det är inte bara löpning jag planerar. Jag har även köpt boken Stora träningsboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström. Där finns ett upplägg för styrketräning med 4 olika pass som jag har kört i några veckor nu. Crossfiten får vila för jag fick ont i min axel efter ett pass och nu kör jag styrka på egen hand i egen takt för att förhoppningsvis bli lite starkare innan jag kör crossfit igen.


Så nu har jag köpt mig en träningsdagbok där jag skriver upp övningar, kg/reps – för att jag ska kunna titta tillbaka sen och se att jag utvecklas. I boken jag köpte finns även ett test som jag gjorde igår där jag gjorde max reps av armhävningar (på knä), situps och knäböj. Jag la även till planka och kommer att testa maxtest på marklyft, knäböj, militärpress och bänkpress.


2017 blir mitt starkaste år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s