Teknikpass


I tisdags var jag på Crossfit teknikpass – det var Thrusters, DB bänkpress, enarmsrodd DB, enbent marklyft med DB.

20120819-144310

Precis när jag tyckte att jag börjar bli lite rörligare så var jag inte det….Om jag bara visste om det var mina fotleder eller mina höfter som var stela – fast det spelar kanske ingen roll – lite rörlighetsövningar för hela kroppen skadar nog inte. Jag märker skillnad på om jag varit på yoga eller inte. Jag brukar gå på YinYoga på måndagar och onsdagar – den här veckan har jag inte hunnit med någon yoga och det känns direkt.

Mitt problem i knäböj (som ju är en del av thruster) är att om jag ska stå så smalt med fötterna som instruktörerna vill så måste jag dels vinkla ut fötterna väldigt mycket och sedan kommer jag inte ner så väldigt långt. Ska jag sedan hålla upp bröstet och ha en rak rygg så kommer jag ner ännu mindre…

Om jag får ha bredare mellan fötterna så går det bättre, eller om jag får luta överkroppen framåt, eller ha något under hälarna. Hittade ett bra inlägg om det här >> Där tar man upp att om man t ex har långa lårben så är det omöjligt att göra en ”korrekt” knäböj.

Men frågan är ju vad som är bäst om man så småningom vill komma ner i en så ”bra” knäböj som möjligt? Att träna med kil under fötterna – men då kommer väl inte rörligheten i fotlederna att bli bättre? Eller att stå bredare med fötterna?

På den här sidan finns flera länkar till rörlighetsträning som jag ska testa. I länken där de visar rörlighet för fotleder – precis så blir det för mig – jag ramlar baklänges om jag ska göra en knäböj som man ska göra. Så jag kanske ska lägga krut på rörlighetsövningar för fotlederna…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s