Underbar konsert – och sen lite konst


Konserten i fredags var helt underbar. Bara Lars Winnerbäck med sin gitarr. Jag hade lätt kunnat sitta dubbelt så lång tid och lyssna till hans fina texter.


Maten på Blackstone var också helt underbar. Rekommenderas varmt om du har vägarna förbi Falun. Se till att boka bord i god tid bara.


Lördagen och Söndagen tillbringade jag på målarkurs.

Otippat!

Jag har aldrig kunnat måla eller rita – men jag tycker att det är roligt. Den här kursen var just för sådana som mig – att få måla helt utan krav på prestation. Vedic Art heter metoden som är en Svensk metod för konstnärlig och personlig utveckling. Jag var sugen redan i somras att gå kursen på Öland – men det blev inte så. Sedan fick jag upp på Facebook att det skulle vara en grundkurs i Sandviken. Då måste jag ju såklart gå.

Jag var helt slut efter kursdagarna trots att det inte var ansträngande på något sätt – annat än för hjärnan möjligtvis.

Vi gick igenom principerna 1-8 (av 17) och det finns möjlighet att gå fortsättning i slutet av november. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska gå.

En av uppgifterna var att måla något från det förflutna som varit jobbigt. Jag fick direkt upp en bild som hade samband med min bröstcancer och när jag skulle måla blev det jättesvårt att andas. På något vis gick handen av sig själv och till slut hade jag en bild framför mig som jag knappt kom ihåg att jag målat men som jag förstod precis vad den betydde.

Jag tror absolut att målning kan vara bra som terapi.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s