Halsontet from Hell


Jag är väldigt gnällig när det kommer till förkylningar. Man kan säga att när jag är förkyld – då är jag en riktig man 😉

Nu måste jag få gnälla av mig – för nu är jag så satans trött på detta halsont.

Det började för en vecka sedan. Hade varit och tränat, kände ingenting – kände mig till och med ovanligt stark för att vara jag på crossfit. Åt kvällsmat och knappade in intervallpasset på min Garmin som jag tänkte springa på onsdag morgon.

Helt plötsligt, från ingenstans, började halsen göra ont.

Vaknade på onsdag morgon och var helt grötig i halsen och det var inget ”vanligt” halsont. Blev bara värre och värre – till slut kunde jag inte ens svälja mitt eget spott. Knaprade i mig Strepsils och Bafucin. Köpte Kan Jang. Ingen skillnad. Testade alla möjliga huskurer som brukar hjälpa; varmt vatten med citron, ingefära, gurgla med saltvatten…

Torsdag, varvar Alvedon och Ipren – blir ytterst liten skillnad – men iallafall så att jag kan få i mig lite mat. Konstigt nog så gör det ondare att dricka än att äta…Sover ingenting på natten – ligger bara och väntar på att hälsocentralen ska öppna. Känner mig så tjock i halsen så att det känns svårt att andas. Ringer direkt på morgonen och får en tid på eftermiddagen. Får ta halsprov och snabbsänka. Visar inget…Har lite feber trots Alvedon och Ipren. Virus. Hem och vila. Vill gräva ner mig till halsontet har försvunnit :/

img_5279

Lördag – ingen skillnad. Ipren och Alvedon. Tänker att jag ska härda ut till måndag för jag vill inte sitta i fler timmar på familjeläkarjouren eller akuten. Börjar googla halsont och får upp alla möjliga hemska saker. Skrämmer upp mig själv lite. Blir det bättre? Nej.

Är ju inte sjuk – känner mig inte ens febrigt trots att jag har feber. Bakar bullar för att få tiden att gå 😉 Men har för ont i halsen för att äta dem…

img_5275

Vaknar på måndag morgon och har fortfarande jätteont – men en liten tendens till bättring. Struntar i att ringa hälsocentralen – vill iallafall inte ha penicillin om jag kan undvika. Tänker att imorgon är det nog bra 🙂

Vaknar idag och har fortfarande ont i halsen ;( Nu går det att uthärda – men gör fortfarande jäkligt ont. Men så ont som jag hade i 5 dagar – så ont har jag aldrig haft i hela mitt liv. Det svartnade för ögonen så fort jag skulle svälja.

Jag kollade ner i halsen med en ficklampa och såg att det var ju inte alls halsmandlarna som var röda och irriterade – utan bakom dem i svaljet. Och när de tar halsprov så tar de ju på halsmandlarna – inte körde hon ner pinnen ända ner i halsen på mig…Så frågan är om det kanske inte visade något på halsprovet för att det helt enkelt togs på fel ställe?

Nu vill jag att skiten försvinner så att jag kan träna igen.

2 reaktioner till “Halsontet from Hell

  1. Precis så där hade jag i somras, det var helt sjukt! Har aldrig haft så ont i halsen någonsin. Ingen feber och inget annat, bara så ont i halsen så jag på allvar trodde att jag skulle dö en natt. Hemsk känsla. Men efter en vecka började det att klinga av som tur var. Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s