Fjällräven Classic dag 4


Tisdag:

Vi vaknade mitt i natten av att himlen hade öppnat sig. Det fullkomligt vräkte ner och när vi tittade ut i förtältet så hade det runnit in vatten. Där fanns all vår packning och ryggsäckarna hade blivit blöta :/

Jag var dessutom rädd eftersom vi tältat på en höjd (alla andra hade slagit läger nere i dalgången) och jag tänkte att om det börjar åska…då är det inte ett bra ställe att vara på….

Tillslut fick jag koncentrera mig på yoga-andning för att kunna släppa tanken på eventuellt åskväder – och när jag hade räknat andetag ett tag så somnade jag….

Vaknade av att det fortfarande regnade och ville inte kliva upp….Tillslut mattades regnandet av och vi bestämde att det var dags. Hade tur (igen) att regnet slutade när vi började packa ihop.

Nu hade vi ledens högsta punkt framför oss – men det gick oväntat lätt. Jag antar att en stor del i det hela var att vi startade med utvilade ben.

IMG_0911

Efter upp kommer ner…och faktiskt tycker vi båda att ner är jobbigare än upp, iallafall för knäna. Strax innan checkpoint Tjäktja så var det ett litet vad över jokken Sielmmajiira. Nattens regnande hade dock gjort att vattennivån höjts med flera centimeter. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man ska balansera på halkiga stenar i strömmande vatten.

Vi kom över nästan torrskodda och uppe vid checkpoint väntade dagens bästa överraskning: Varmt kaffe och morotskaka. Himmel vad gott!

Tyvärr har jag inga bilder från dagen eftersom det regnade av och till hela tiden.

Vi siktade in oss på Alesjaure och gärna en bit till idag för att ha så kort bit som möjligt sista dagen.

Innan Alesjaure stannade vi för att äta lunch. Då fick vi sällskap av ett par koreaner (?) – där tjejen i sällskapet frös så väldigt. Hon berättade att hennes kille bara hade visat soliga bilder när han skulle övertala henne att följa med…Ungefär som jag hade gjort då 😉 Och som jag hade tänkt  – att det skulle vara sol nästan hela tiden 😀

Sträckan fram till Alesjaure var ganska lättvandrad och vi bestämde att ta en längre paus i Alesjaure och gå så länge vi orkade på kvällen. Vi festade loss med varm choklad och kanelbulle och jag köpte på mig chips och lufttorkad skinka till kvällen.

Alesjaure
Alesjaure
Maken ville helst gå hela vägen till Kieron där det vankades pannkakor – men jag var så trött när vi kommit till slutet av sjön att jag inte ville gå längre. Det märktes tydligt när jag varit för dålig med att fylla på energi. Nu hade energin från kanelbullen och den varma chokladen gått ur och jag var trött.

Vi lyckades hitta en fin plats och det kändes bra att inte ha så väldigt långt kvar. Vi skulle nog fixa sista biten på en dag.
Vackert

Jag var så trött på frystorkat att middagen bestod av chips och lufttorkad skinka. Maken var också less så hans middag blev varm choklad…

Jag drar mössan över ögonen och somnar som en stock.

Dagens vandring: 27,6 km
Dagens bästa: Morotskaka
Dagens värsta: Nattens regn

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s