Fjällräven Classic dag 2


Söndag:

Sov inte särskilt bra under natten. Det blåste rätt bra och regnade lite grann. Låg kvar i sovsäcken ett tag innan vi bestämde att nu är det dags att plocka ihop. Hade sådan tur att det slutade att regna lagom till vi skulle packa ihop tältet.

IMG_5048
Skavsår

Pysslade om mina skavsår som jag fått på insidan av benen och sedan gick vi mot Kebnekaise fjällstation. Det var ca 3-4 km ifrån där vi övernattat.

IMG_5052
Friskt fjällvatten
IMG_5050
Ett antal sådana broar passerade vi

IMG_0881IMG_5056

Väl vid Kebnekaise Fjällstation stämplade vi våra pass, fick saft och bulle och kunde gå på riktig toalett.

Traskade sedan vidare genom det underbara landskapet som tyvärr var täckt med dimma till stor del.

 

Dimmigt
Dimhöljd

Den ursprungliga planen var att hinna till checkpoint Sälka idag. Det skulle innebära först 7,5 km till vår första paus, sedan 15 km till Singi och sedan ytterligare 12,5 km till Sälka.

Eftersom vi låg efter tidsplanen (hann ju inte till Kebnekaise igår) så fick vi tänka oss en plan B – det kanske skulle behövas ytterligare ett dygn för att orka med. Vi hade ett plan inbokat på torsdagen och i värsta fall skulle vi få åka direkt från målet till flygplatsen.

Det var tuffare än vi trott att gå med tung packning och dessutom var leden inte lika fin som vi trodde. Mycket sten och mycket lera…

IMG_5067
Stenarna i förgrunden är leden som vi går på

Vi bestämde att passera Singi och sedan försöka hitta en plats för övernattning. Vid Singi väntade en överraskning: Souvas – renkött, mos och lingonsylt i tunnbröd. Smakade fint!

DSC00181
Singistugorna

Jag hade skrivit ut en beskrivning av de olika sträckorna från Fjällrävens sida och vi läste att sträckan Singi-Sälka var rätt lättvandrad. Vi siktade på att ta oss till vindskyddet Koupertjåkka som ligger halvvägs till Sälka – men energin tog slut innan och vi hittade en fin plats att slå läger för natten.

Vis av förra nattens tältplats valde vi den här gången att bo för oss själva – det underlättar när man behöver gå ”på toaletten”.

DSC00187.JPG
Nattens läger

Dagens vandring: 23,1 km
Dagens bästa: Att vakna på morgonen till vackra vyer
Dagens värsta: Att inte fylla på med tillräcklig energi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s