Squat Clean


I tisdags var jag med på Crossfit teknikpass. Hade tänkt gå på både teknik och WOD men jag hade sådan grym träningsvärk sedan fredagens crossfitpass så att jag kunde inte ens hålla mobilen mot örat utan fick stoppa i headset när jag skulle prata i mobilen 😀

Så ett teknikpass var lagom tänkte jag. Teknikpasset var Squat Clean. Varje pass jag går på så förundras jag över hur stel en människa kan vara (jag alltså) Det är inte klokt.

Om jag ska gå ner i en Squat så har jag tidigare haft ganska brett mellan fötterna. Om jag ska ha axelbrett så kommer jag inte ner långt alls. Det beror antagligen på att jag har dålig rörlighet i fotlederna (bland annat). Fick testa att hålla i mig i en stolpe och då kunde jag komma ner. Så fort jag släppte stolpen så ramlade jag baklänges…

Nåväl i en Squat Clean så gör man en frivändning och sedan möter man med en knäböj. Lite enkelt beskrivet.
Stången vilar på framsidan av axlarna så där får jag en ”motvikt” och har lättare att hålla balansen MEN risken är att stången åker ut för att jag ska balansera.

Så det är mycket att hålla reda på, stången ska vila på framsidan av axlarna, armbågarna ska sträva uppåt – inte lätt för en stel person heller…och för en stel person med träningsvärk i triceps blir det ännu svårare. Knäna ska peka utåt och fötterna likaså. Inte för brett mellan fötterna heller…

Såhär kan det se ut om man kan 😉

Men från början har vi alla kunnat gå ner obehindrat i en squat.baby-squat1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s