Ännu ett crossfitpass


Det verkar inte ha hänt något annat i mitt liv sedan förra gången jag var på crossfit 😉

Skämt åsido – jag har haft annat för mig också, men av någon anledning så har bloggen hamnat lite i skymundan…..

Men i går var jag på mitt andra crossfitpass. Idag kan jag inte röra armarna…Bra eller dåligt? Det vet jag inte 😉

Vänster arm är värst och det är armen på den ”opererade sidan”. Egentligen ska jag inte lyfta tungt med den armen – tror att det är för att jag kan få lymfödem. Men det glömde jag bort igår 😉

keep-calm-and-do-crossfit-100.png

Hur som helst passet igår:

A. Over Head Squat Complex:
Build to max: 3 Snatch Grip Push Press + 3 Over Head Squats
Bell:
3 Rounds for Time:
– 21 Deadlifts, (84/56kg)
– 15 Pull Ups
– 9 Front Squats, (84/56kg)
(CAP: 15min)
After Party: Strict Hand Stand Push Ups:
5xMax Strict HSPU for Quality

Vi började med 3 st Snatch Grip Push Press och direkt efter 3 st Over Head Squat. Stång och små vikter sammanlagt 17,5 kg. Detta gjorde vi 6 gånger (tror jag) Over Head Squat med en tung stång är inte lätt om man är så stel som jag är…Kom inte ner djupt i min squat alls.

Sedan 21 Deadlifts, 15 Pull Ups och 9 Front Squats där man skulle ha samma vikt på stången i både Deadlift och Front Squat. De lättaste vikterna tog slut så jag körde bara med stången (15 kg) det räckte för mig ändå. Pull Ups var något helt nytt – och roligt – och jobbigt…Ungefär så…De första 15 gick skapligt. Andra varvet blev det väldigt mycket jobbigare. Och tredje och sista varvet tog jag mig inte upp många cm…Ändå hade jag foten i ett gummiband som draghjälp upp.

Vi hann inte med något Hand Stand – som tur var 😉 Det hade inte mina axlar orkat.

I morse vaknade jag av en fruktansvärd träningsvärk i armarna. Vänster arm går knappt att lyfta…Har varit på Yogamassage nyss så hoppas att det blir lite bättre.

Men jag gillar crossfit – och det är väldigt mycket att gå utanför min ComfortZone…

Jag som annars vill veta hur passen ska se ut och blir lite smånervös när det är ny release och jag inte vet vad som ska hända. Jag brukar nästan alltid välja samma plats att stå på vid mina vanliga pass….

På crossfit kan jag ingenting om övningarna. Jag vet inte förrän samma dag ungefär vad vi ska göra (om jag googlar övningarna ;)) men det flesta övningarna har jag aldrig gjort tidigare. Dessutom känns det som att alla andra är jätteduktiga och vältränade – men jag tycker ändå att det är roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s