Testat crossfit


Igår var jag på teknikpass för Crossfit igen. Vi började med marklyft och det kändes som att jag hade glömt bort tekniken helt. Efter marklyft blev det någon variant där man skulle ta med kraften från benen på väg upp (från ett marklyft) och fortsätta att lyfta stången upp mot hakan…Vet inte vad det heter 😉

Men det blev kortslutning för mig 😉 Jag tänker för mycket så det var jättesvårt att få till. Funkade med pinne men så fort jag tog stången så blev det annat…suck. Jag tror att det blir extra svårt när man inte har några speglar så att man ser hur man gör också…

Nåväl jag kände mig peppad på ett pass till så jag hakade på det riktiga passet som kördes efter.

Såg ut såhär:

A. EMOMx8:
– 8 Over Head Squat
“Wave Maker”:
For Total Working Time:
ON MINUTE 0, 15-12-9 of:
– Russian Kettle Bell Swings, (24/16kg)
– Box Jumps, STEP DOWN (60/50cm)
(CAP: 5min)
ON MINUTE 6, 15-12-9 of:
– Sumo Deadlift High Pull, (32/24kg KB)
– 20 lat. Burpee
(CAP: 5min)
ON MINUTE 12:
– 36 Over The Box Jumps, (60/50cm)
After Party: 3×5 L-sit DB press

Sa mig inget alls 😉

Men det betyder:

8 st Over Head Squat varje minut i 8 minuter. När man har gjort sina 8 st så vilar man till en ny minut börjar. Det var uppvärmningen.

oh_framfr_width-800

Läs mer om Over Head Squat här

Sedan körde vi i 5 minuter, Kettlebell Swingar och Box Jumps. Då började man med 15 Swingar och sedan 15 Box Jumps, vidare 12 Swingar och 12 Box Jumps och slutligen 9 Swingar och 9 Box Jumps. När man hade gjort alla så fick man vila tills alla var klar.

Nästa 5 minuter var Sumo Deadlift och Burpees. Samma upplägg där. 15-12-9. Alltså Burpees….urk.

När jag var helt slut efter alla Burpees var det dags för 36 st Over The Box Jumps men man fick också gå över om man inte kunde hoppa över 😉 Det var jobbigt nog att gå över den höga lådan.

Avslutning: Sittande axelpress, vi körde 5×5

Och som grädde på moset hade vi tid över och fick köra plankan 20 sek x 5

Sedan var jag heeelt slut.

Men roligt var det i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s