Socker


Socker är en drog.

Jag och min ena syster är helt överens – man kan inte bara äta lite socker – det är allt eller inget.

Jag har gjort många försök att dra ner på socker, det går inte. Om jag däremot helt avstår socker – då blir jag till slut inte sugen.

socker_th

För några veckor sedan tittade jag på Sockerfilmen – helt klart sevärd. Det handlar om en kille som äter ”vanlig mat” i 2 månader och hur mycket dolt socker det faktiskt innehåller. Resultaten på hans kropp är häpnadsväckande – och socker borde förses med varningstext tycker jag. Vissa tycker att filmen är överdriven – men den har helt klart ett bra budskap. Kolla upp hur mycket dolt socker vanlig mat innehåller – du kommer att bli förvånad.

Sedan jag började träna så har jag mätt och vägt mig, inte för att det egentligen är viktigt – utan för att jag ser det som en sporre att fortsätta – och för att jag vill se vilken skillnad träningen ger – utan att ändra på kosten. Över påsk tränade jag inte på 5 dagar, jag åt dessutom rätt mycket godis och en del bröd….

en vecka gick jag upp 2 kg i vikt och midjemåttet ökade med 5 cm (!)

Jag mår helt klart bäst på en Paleo-inspirerad kost. Ren mat utan tillsatser, utan gluten, utan socker. Varför är det då så svårt att låta bli socker och ibland bröd?

Socker triggar kroppens belöningssystem 

Man har även gjort ett test på råttor som visar att råttorna väljer socker före kokain. Anledningen tros vara att socker ger omedelbar belöning.

Pasta och bröd har samma effekt på mig som socker. Börjar jag att äta så har jag väldigt svårt att sluta.

Om jag äter för mycket socker så mår jag illa. Jag hatar att må illa – men inte ens det avskräcker mig från socker.

Socker är mat för cancerceller – det borde få mig att aldrig vilja äta socker…Nepp

– Hej! Jag heter Jessica – och jag är sockerberoende….

6 reaktioner till “Socker

  1. ”Hej, Jessica! Jag heter Annelie och är också sockerberoende!” Känner igen mig i allt du skriver! Frågar mig också -”varför ska det vara så svårt att äta med måtta?” Det går inte!!! Arghh!!!

  2. Men åh, mysigt! Ser i din nedräkning att du ska cykla Siljan runt. Har du gjort det tidigare? Vi (jag och mannen) cyklade Orsasjön runt 2013, men skulle vilja cykla runt Siljan något år, kanske nästa år? I år blir det ju Tjejvättern och Halvvättern för mig är tanken, sedan är jag förhoppningsvis klar i Motala för ett tag framöver.
    Kram!

    1. Ja det blir nog runt Orsasjön för oss också. Den kortare varianten – eftersom vi ska cykla med vår kompis som sitter i rullstol. Jag är lite sugen på Tjejvättern men har nog inte tid att klämma in det i år. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s