Första bakboxen


Jag fick första bakboxen nu i mars.


Spännande att öppna 😉 Och det luktade jättegott. Kanel och kardemumma.

Receptet var: Lyxiga kanelbullar med mandelmassa och apelsin.

Bakade dem igår och de blev jättegoda 👍

 Det enda som inte var toppen med receptet var att man skulle ha på pärlsockret efter gräddning…Jag brukar alltid pensla med ägg och ha på sockret innan gräddning och då stannar sockret bättre på bullen. Här skulle man pensla med sockerlag efter gräddning och sedan strö på pärlsockret.

Förutom ingredienser till bullarna så fick man en brödpensel, en kökshandduk (som jag nästan tände eld på när jag kavlade ut bullarna…Råkade lägga den över ett värmeljus!) och ett väldigt praktiskt litet rivjärn.

Smör, socker, ägg, mjöl och bullformar fick man se till att ha hemma.

Riktigt roligt att testa ett nytt recept som jag aldrig skulle ha bakat annars. Jag tror att jag testar en box till 😉

2 reaktioner till “Första bakboxen

  1. Så spännande! Jag måste nog också kika in den sidan lite mer. Har du lilla eller stora varianten? Jag vet att jag var in och kollade tidigare då du tipsade om detta, låter roligt. 🙂
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s