Lycka


I helgen fick jag lära mig att lycka kan man bara uppnå om man är tacksam över det man redan har. Det är ju rätt självklart egentligen när man tänker efter. Vem kan bli lycklig över att hela tiden önska sig mer och mer och mer?

Egentligen var det inget nytt…Jag hade funderingar om lycka för många år sedan och redan då var jag inne på samma spår.

Jag har blivit mycket bättre på att uppskatta och vara tacksam över det jag har efter min sjukdom. Det ligger kanske något i att inget ont som inte har något gott med sig…

I alla fall så kan ju lycka vara så många saker. De gånger jag har känt ren och skär lycka är bland annat när jag har gått i mål efter något krävande lopp. Lycka över att klara av det, lycka över min starka kropp. Lycka över att våga utmana mig.

IMG_2562

I somras när jag cyklade Cykelvasan så trampade jag och tänkte på vår vän som sitter i rullstol, jag trampade för honom och tyckte så synd om honom som tidigare varit så aktiv och nu bara kan sitta i sin rullstol. Därför känns det så roligt att han i år kommer att cykla Siljan Runt med oss. Han har en ”cykel” som han ”trampar” med händerna.

Är du lycklig?

Om inte – börja med att tänka på någon liten sak varje dag som du är tacksam över. Det kan vara vad som helst. Jag lovar det finns något att vara tacksam över VARJE dag.

4 reaktioner till “Lycka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s