Burpees


Igår testade jag ett nytt pass på gymmet.

Crosstraining – ett pass där vi körde 5 stationer med två övningar på varje. Varje station kördes i 3 minuter och varje övning i 12 reps, sedan 11 reps och sedan 10 osv så många man nu hann innan det var dags att byta station.

Station 1 var Armhävningar och Smal rodd
Station 2 var Boxjump och Bicepsböj
Station 3 var Utfallsgång
Station 4 var Frivändning och Mountainclimber
Station 5 var Burpees och Tricepspress

2 varv hann vi på 45 minuter.

Alltså Burpees kan vara den vidrigaste övningen (säkert behöver jag den utomordentligt) På sista varvet var jag helt död och sista stationen var Burpees…Jag orkade 12 st och sedan körde jag Tricepspress 12 st, dags för Burpees igen…5 st orkade jag sedan orkade jag inte en enda till. URK! Men jag ska nog träna lite extra på Burpees – tänk om man kunde göra typ 50 stycken lekande lätt….Ja, det är en bra utmaning 😉

Idag har jag träningsvärk i hela kroppen – men mest rumpan. 3 minuter Utfallsgång var också rätt jobbigt!

Idag är det Kramens dag. Leta rätt på någon att krama – Oxytocin, som utsöndras när vi kramas, är ett riktigt må bra-hormon som bland annat minskar stress, stärker immunförsvaret och gör oss både gladare, friskare och piggare

kram
Bjuder på en härlig krambild ❤

 

 

 

2 reaktioner till “Burpees

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s