Pinchos


Igår käkade vi på Gävles nyaste restaurang: Pinchos.

Konceptet är att man laddar ner en app innan besöket och där finns hela menyn. När man sedan är på plats så beställer man mat och dryck från appen och hämtar vid disken när det plingar i mobilen att det är klart.

IMG_3621

Maten är tapas och det finns något för alla smaker.

Jag valde kamben, dumplings, chiligryta på högrev och sötpotatis pommes med chilibea.

IMG_3618
Fullt med mat – bara att hugga in

Dumplings har jag aldrig ätit förut så jag har inget att jämföra med – men de var goda. Kambenen var min favorit. Chiligrytan var iskall – jag sparade den till sist, men tycker ändå inte att den borde ha blivit kall så fort…Sötpotatispommes var knapriga och goda men tyvärr var chilibean smaklös.

Blev inte mätt så jag beställde in även minipizza och kycklingspett. Jättegod smak på spetten men jag hade oturen att få några bitar med ”knoster” och det är det värsta jag vet. Pizzan var god men jag hade önskat lite mindre/tunnare deg.

Smakade även av de andras vitlöksbröd, vitlöksstekta champinjoner och baconlindade dadlar som var jättegoda. Kycklingburriton var också jättegod – fick smaka en tugga av maken 😉

Det blir en trevlig stämning runt bordet när man sitter och pratar och smakar av varandra.

Dotterns favorit var hamburgaren, makens var kebab och mammas var kycklingspett. Min var nog marängsvissen 😉 Av maten var min favorit kamben.

Innan maten tog vi en Caipirinha – som är min favoritdrink – och till maten drack vi vin (I Castel Ripasso) som var väldigt gott.

IMG_3615
Caipirinha

Var ju tvungen att testa efterrätt också så jag tog marängsviss och blodapelsinsorbet. Båda jättegoda!

IMG_3622

En trevlig kväll med god mat och vi kommer att besöka stället fler gånger.

IMG_3620
Koncentrerade på beställningen

När man har betalat via appen så får man bonuspoäng som kan användas vid nästa gång man äter. Jag tjänade ihop till 2 gratis tapas på egen hand 😉

Jag gillar skarp konceptet med att man kan beställa via mobilen. För ett par år sedan så satt jag och vår dåvarande granne (Tony) och spånade kring detta. Att vi skulle utveckla en app för beställning på restauranger – för ibland kan man få sitta i evigheter och vänta på servitris om man vill beställa något extra eller om man vill betala. Så vi hade just den här idén…men nu har Pinchos sökt patent på den.

 

 

 

2 reaktioner till “Pinchos

  1. Synd att vi åter igen missade varandra. Vi är jättenöjda med Pinchos, blir fler besök där! Tyvärr fick vi tråkigaste bordet alldeles vid popcornapparaten innanför dörren, det var det enda som drog ner mina skyhöga förväntningar lite – annars kanon!!!
    Himla synd på patentet för er! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s