Glutenfri rulltårta


Jag har bakat mitt första recept ur boken Friendly Bread. Jag blev så nyfiken på den boken efter att ha gjort supergoda scones från samma skapare.

  
Nu blev det en rulltårta med smörkräm….Mmmm….Farligt god, och farligt söt. Jag vill ju helst hålla mig ifrån socker också men det är lättare att sluta med en sak i taget. Gluten först, sen tar jag tag i sockret 😉

Väldigt enkelt recept där man använder potatismjöl istället för vetemjöl.

Min rulltårta blev inte lika snygg som deras – men iallafall jättegod!

  
Här kommer receptet:

4 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl, eller 3/4 dl potatismjöl och 3 msk kakao
1 tsk bakpulver

valfri sylt
eller
150 gr smör, rumstempererat
2-3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en egen skål. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och socker- smeten. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så den inte blir bränd. (Jag hade min inne knappt 5 min och det gick fort på slutet)

Stjälp upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Gör smörkrämen under tiden (om du inte vill ha sylt). Vispa ihop smöret med florsocker tills det blivit helt vitt. Tillsätt vaniljsocker och äggula och vispa snabbt ihop igen.

Bred din fyllning på rulltårtan och rulla ihop.

MUMS!

2 reaktioner till “Glutenfri rulltårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s