En vecka med Apple Watch


Var den då så rolig och bra att ha?

Nja, jag kan säga att jag är något besviken…

Jag tänkte mig den i första hand som en bra klocka för att registrera träning och påminna mig om att det är dags att röra på fläsket.


Påminner gör den – och det är bra. Jag har ju ett höj och sänkbart skrivbord som jag ibland glömmer bort. Det är lätt hänt att bli sittande i flera timmar. Men nu knackar det till på handleden och klockan säger att det är dags att stå 😉 Faktiskt rätt bra.

Jag har även kopplat Lifesum till klockan och då säger den till att det är dags att dricka vatten också 😀 Undrar hur jag klarade mig innan?

Till det positiva hör också att om mobilen ligger i fickan så kan jag läsa meddelanden direkt på armen och avgöra om jag vill svara direkt eller vänta. Det går också att låta Siri skriva ett svar genom att jag säger vad jag vill ha skrivet.

Det som är negativt är att appen träning är väldigt begränsad. Jag använder ju en del andra appar för min träning (Funbeat, Runkeeper, Garmin Connect och Strava) och där kan man ju se karta över hur man motionerat. Det trodde jag att man skulle kunna se i appen som hör till Apple Watch också – men det går inte. Den visar puls, kalorier, distans, minuter, antal steg, antal timmar du stått – allt i fina staplar/diagram – men tyvärr inte vilken sträcka du motionerat.


Det finns även utmärkelser som man kan få för prestationer – men dessa får man bara genom att använda just appen träning – också väldigt tråkigt då jag kanske väljer att använda min Garmin klocka vid längre pass där jag vill få med all information – men då kan jag inte hämta upp den träningen med Apples app och då ”går jag miste om utmärkelser”. Inte för att det spelar så stor roll men det hade varit avsevärt mycket bättre om man kunde hämta information från andra appar.

Det hade varit väldigt fiffigt om man kunde koppla ihop Apples träning med någon av de andra apparna t ex Runkeeper – men för att få med dagens träning i Runkeeper så måste du starta igång den appen och köra den samtidigt.

Den synkar med appen Hälsa (som också är en Apple app) men den använder jag mig inte så mycket av då jag tycker att den är väldigt rörig.

Summan av kardemumman blir att det finns mycket kvar att utveckla för att klockan ska bli komplett. Jag skulle nog säga vänta med att köpa den tills den fungerar bättre ihop med andra program/appar. Det är en stor begränsning att bara behöva använda sig av Apples egna appar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s