Kläppen – Helags


Så kom vi då äntligen iväg på den efterlängtade resan till Helags.

Färden började i söndags med bil upp till Ljundalen och vi parkerade vid Kläppen. Bak hade vi cyklar för att kunna cykla de 12 km från Kläppen till Helags fjällstation.

  
Det blåste ordentligt på parkeringen och vi klädde på oss varma jackor och trampade iväg. Första biten gick väldigt bra att cykla men sedan blev det ganska mycket uppför (Surprise?? Det är fjällen…), väldigt stenigt och många spänger – heter det spänger eller spångar?? I alla fall så om man inte har bra balans och gillar att cykla på en spång, eller flera…så blir det ett väldigt hoppande av och på cykeln och dra den över spången.

     
    
 Efter drygt 8 km så blåste det så hemskt så att det gick inte att cykla. Vi hade även dragit cyklarna en stor bit av sträckan så vi beslutade att låsa fast dem i en stolpe och fortsätta till fots. Det var ett väldigt bra beslut och jag kände direkt att det är så man ska avnjuta fjällen. Till fots för att kunna njuta av den vackra naturen.

   
    
 Vi kom fram till Fjällstationen strax efter kl 18 och vi hade inte förbeställt middag eftersom vi inte visste när vi skulle komma fram. Som tur var så kunde de erbjuda oss gulaschsoppa. Och vad det smakade bra med varm soppa efter drygt 2 timmars vandring/cykling.

Tog sedan plats i vårt rum och la oss tidigt för att kunna vakna utvilade till måndagens planerade topptur.

2 reaktioner till “Kläppen – Helags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s