Meatless Monday


Jag har länge haft tankarna på att äta mindre kött. Korv har jag helt slutat att äta efter att ha läst Crazy Sexy Diet….

Men att helt bli vegetarian är ett stort steg och det är inget jag tror kommer att hända. Jag gillar kött alldeles för mycket för det. MEN jag gör ett medvetet val när jag äter kött. Viltkött går alldeles utmärkt (finns inget godare än älgfilé) Sedan köper jag KRAV-kött om jag ska köpa kött – för då vet jag att ingen stackars gris ligger fixerad i en ställning utan att kunna röra sig och att kossan fått vara ute och betat.

Jag tycker egentligen väldigt mycket om vegetarisk mat också men det är svårare eftersom de recepten har jag inte gjort tidigare. Dessutom är det ofta många ingredienser så att det verkar nog krångligare än det är.

Jag är inte mycket för köttsubstitut. Ofta innehåller de väldigt mycket tillsatser och det känns inte OK för mig. Men jag har bara börjat att utforska dessa produkter så det kan finnas bra sådana också. Det gäller att läsa på förpackningen. Långa innehållsförteckningar med massa tillsatser och E-nummer går bort direkt.

Igår käkade vi tacos och då testade jag Anammas vegofärs. Den innehåller bara GMO-fri sojaprotein, rapsolja, lök, vitlök och kryddor. Superbra för att den inte innehåller en massa ”skräp”. Och supergott blev det. Jag hade med mig lunchlåda idag och det blev lika gott när man värmde den.

Tummen upp!

  
Idag har jag planerat att göra en Vegetarisk Boeuf Bourguignon. Låter smaskens. Jag återkommer med utlåtande 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s