Deo


Nu är jag på gång igen med min deo….

Jag är alldeles övertygad om att deo med aluminium ska man INTE använda. PUNKT.

Sedan finns det deo utan aluminium som ändå inte är bra för att det innehåller andra skadliga ämnen som t ex parabener, propylenglycol, ftalater, triclosan osv.

Så det bästa är att använda en naturlig deo som inte täpper till dina svettkörtlar, för svetten ska ju ut – det är kroppens reningssystem.

Nu har jag provat flera olika deo och tänkte dela med mig av mina erfarenheter. Det är inte säkert att du tycker lika men det är helt OK 😉

Här kommer mitt test av naturliga deos:

Egen deo

Jag har gjort en egen deo som fungerar alldeles förträffligt.

20140327-094956.jpg

Men nackdelen med den är att det kan bli fettfläckar på kläderna..

Användarvänlig: 3
Effekt: 5

Aloe Vera deo från Forever Living

  

Den första naturliga deo jag testade var Forever Livings deo med Aloe Vera. Det är en mjuk stick-deo med en fräsch doft. Den hade jag precis efter min operation och det forsade under armarna. Tydligen har det den effekten enligt försäljaren – när man ställer om från att ha täppt igen under armarna så hjälper den här till att öppna upp. Tyvärr tyckte jag att det blev en konstig lukt – inte direkt svett – men det luktade illa. Sedan såg jag att den innehåller Triclosan – vilket ju inte är så bra.

Användarvänlig: 4
Effekt: 3

Crystal

  

Sedan testade jag en kristalldeo-stick. Det är en deo som man blöter i vatten innan man har på under armarna. Jag tycker att den är lite svår att hålla på med, det känns inte som att man får på tillräckligt så att det räcker. Innehåller potassium alum

Användarvänlig: 3
Effekt: 4

Rosenserien

  

En deo som känns som en vanlig men som inte innehåller de farliga ämnena. Luktar riktigt gott. Innehåller alun vilket ju kan innehålla aluminium.

Användarvänlig: 5
Effekt: 4

Urtekram deo crystal

  

Fick förklarat på hälsokost att denna är som kristall deo fast flytande. När jag kollar på innehållet så innehåller den ju potassium alum. Men detta är den deo som jag tycker är bäst. Den är som en vanlig deo att ha på och det luktar absolut ingenting. Den ger inga fläckar på kläderna.

Användarvänlig: 5
Effekt: 5

Sasco Aloe Vera

  

Denna har jag inte testat ännu – uppdaterar med resultat inom kort

Användarvänlig:
Effekt:

Alla dessa deos gör så att du kan fortsätta att svettas men dess ingredienser tar bort lukten (mer eller mindre). Att helt täppa till så att svetten inte kommer ut kan aldrig vara bra men man vill ju inte gå runt och lukta skunk så då är dessa naturliga deos bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s