Cykelvasan 2015


Så har vi då genomfört vårt första Cykelvasa-lopp. Det kan sammanfattas i två ord: Roligt och varmt 😉

Vi startade strax efter kl 12 och solen gassade från en klarblå himmel. Jag tror knappt att det har varit så fint väder på hela sommaren 😉 Men jag klagar inte. Jag cyklar hellre i värme än i regn och kyla.


 Om man tittar på banprofilen så ser banan ”rätt snäll ut”. Jag hade hört att första 4 km går det uppför och sedan kände jag till Lundbäcksbackarna – sedan hade jag på något vis förträngt banan. Jag har ju ändå åkt skidor där men trodde på något vis att sista 3 milen bara var nerför??!

banprofil

Starten gick och vi tog det lugnt eftersom vi visste att det var 4 km uppför. Det gick bra och vi cyklade förbi Smågan och siktade in oss på ett stopp vid Mångsbodarna istället.

Stannade väldigt snabbt i Mångsbodarna och tog två muggar saltgurka och blåbärssoppa. Trampade snabbt iväg igen och siktade in oss på Risberg. Inte heller här kändes det som några problem. Benen kändes fina och humöret glatt 😉

Passerade Evertsberg och började känna av låren lite så det blev extra gurka och lite sportdryck. Efter Evertsberg var det en hel del nerför men banan var så dålig med stenar som stack upp och stora gropar så att jag var påväg att flyga av cykeln ett par gånger – så det gick inte att släppa på ordentligt. Sedan kom de berömda Lundbäcksbackarna och de segade vi oss uppför på lätta växlar.

Låren började kännas mer och mer stumma men i stort gick det bra tycker jag. Vi trampade på i vår takt och det var inte alls trångt i spåret (vi var ju bland de sista kvar i skogen)

Strax innan Oxberg (tror jag att det var) gick vi faktiskt uppför en backe för att spara lite på benen. Men annars cyklade vi hela tiden och det är jag väldigt nöjd över. Jag har lite problem med uppförsbackar – jag tappar lätt fart och det blir jobbigt. Tidigare när jag har cyklat så har jag ofta hoppat av och gått uppför så jag är så glad att jag nu cyklar även om det går sakta.

Tittade förresten på sammandrag från Cykelvasan på tv igår – och när eliten drar iväg uppför…det är helt galet 😉 Jag tror faktiskt att de cyklar fortare uppför än vad jag cyklar nerför 😀

Det är svårt att skriva om det här loppet för jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt vart jag var när det var jobbigt eller när det gick lätt. Vi stannande vid alla depåer utom Smågan för att fylla på med framförallt saltgurka i värmen. Vi kör inte med gels eller sådant för vi har aldrig provat och jag tycker det verkar superäckligt 😉 Så vatten i flaskan och sedan påfyllning i depåerna med det som bjuds.

I Hökberg smakade det ljuvligt med en kopp kaffe och en bulle men annars var det blåbärssoppa och gurka som var min färdkost denna varma dag.

I Eldris träffade jag på en gammal klasskamrat från gymnasiet. Lena – hon hade redan cyklat och var nu funktionär 😉

Påväg in mot mål – i stort sett från campingen och hela vägen in i mål – så tror jag att hela jag var ett stort leende – åtminstone kändes det så. Det är sådan lycka att genomföra ett sådant här lopp. Att känna att man fixar det.

Jag är jättenöjd över min prestation och kommer absolut att cykla igen. Det här är mitt andra MTB-lopp och om jag ska jämföra med Mörksuggejakten så var den mycket jobbigare och sedan tyckte jag att den banan var mycket bättre och finare. Men självklart ett sådant här stort lopp som Cykelvasan med så många deltagare så kan man inte ha loppet på mysiga stigar utan det måste vara bredare vägar.

Summa summarum så gick första 6 milen väldigt galant och sedan blev det jobbigt. Det var fler uppförsbackar än jag hade trott och nerförsbackarna var lite för dåliga för att kunna släppa på och njuta. Men det blev en härlig dag precis som jag hade hoppats – utan vurpa eller punktering.


En reaktion till “Cykelvasan 2015

  1. Grattis!!! Roligt att läsa om det långa loppet. Backen innan Oxberg var grym!!! Där gick alla utom min man, omöjligt att förstå hur man kunde cykla upp där. Det är inte samma backe som i Halvvasan/Vasaloppet va? Jag tänkte att där vill jag aldrig åka skidor, men då sa maken att det inte är så mycket brant uppåt på skidor. Lurar han mig tro?
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s