Se över dina försäkringar


Jag är ingen säljare av försäkringar men när jag blev sjuk för två år sedan så hade jag sådan ”tur” att något år tidigare så ringde en telefonförsäljare och ville sälja en bröstcancerförsäkring. Självklart kan man inte försäkra sig mot cancer och jag brukar inte köpa saker av telefonförsäljare – men just denna gång lyssnade jag lite extra.

Försäkringen betalar ut ett engångsbelopp om du drabbas av bröstcancer och sedan ett belopp varje månad i ett år. Premien är inte alls hög om du inte är så gammal så jag tycker absolut att det är en bra försäkring. Det var inga problem alls när jag fick min diagnos – jag skickade in läkarintyg och pengarna betalades ut direkt.

Jag är så glad att jag trots allt tecknade den där försäkringen för pengarna har gått till att unna mig saker som jag mår bra av.

Jag tror att de har gjort om försäkringen nu så att den både gäller underlivscancer och bröstcancer. Det finns även en motsvarande för män.

Se även till att ni har en Sjuk- och Olycksfallsförsäkring!

Anledningen till att jag kom på detta nu är mindre rolig – vår släkting fick ett tråkigt besked för ett tag sedan och det visade sig att han inte har  någon försäkring som täcker. De flesta har en Sjuk- och Olycksfallsförsäkring genom sitt arbete men är man t ex egen företagare så måste man ha en egen försäkring och då kan det bli bortglömt…

2 reaktioner till “Se över dina försäkringar

  1. Usch, jobbigt bara med sjukdom och extra jobbigt om man knappt får någon inkomst. Jag har sjuk- och olycksfallsförsäkring, men inget extra utöver det. Skönt att du är frisk igen och mår bra
    Kram!

    1. Tack! Försäkringar är sådant där tråkigt som man inte orkar bry sig om…men det är bra att ha om det händer något. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s