Vansbro Halvsim 2015


Fredag morgon så lämnade vi hundarna på pensionat och styrde kosan mot Dalarna. Cyklar och våtdräkter i bilen för en aktiv helg 😉

Kom upp i tid till Vansbro för en gångs skull och hämtade nummerlappar och traskade bort mot starten (blev en del steg på vivofit 😀 )

Såg fram emot att simma i det kalla vattnet – det har liksom blivit ett startskott på sommaren nu när jag har gjort det så många gånger.

Spanade efter Camilla – men när vi krånglat på oss våra våtdräkter och gick mot vattnet så var det dags för ”gulmössorna” att starta.

Min våtdräkt hade ”krympt” sedan förra året 😉 Och jag hade stora problem att få på mig den.

Solen gassade och det var väldigt varmt. På uppvärmningen droppade det från makens huvud under badmössan – eller det forsade kan man säga 😉 Varma och härliga gick vi sedan mot vattnet och det var lika kallt som det brukar.

Vi har följts åt på de andra loppen i Klassikern/HalvKlassikern men eftersom jag är en rätt dålig/långsam simmare och det rör sig om så kort tid så sa jag till maken att simma i sin takt och inte vänta på mig.

Det tog några hundra meter innan andningen och simtagen lugnade ner sig efter ”kallchocken”.

Sedan började kampen, ingenting gratis alls. I Vanån brukar det vara medströms – jag tyckte att det var jobbigt redan där.

I Dalälven sedan så blåste det så att det blev svårt att andas, jag fick kallsupar och det var trångt. Stört omöjligt att simma om.

Jag var inte säker på att jag skulle klara loppet denna gång.

Men till slut fick jag sätta handen på plattan och på tunga ben kliva upp för rampen.


Detta lopp var värre än förra årets iskalla (ca 14 grader) lopp.

Förra årets tid 47 min och i år 51…Maken simmade på 40 min – så det var tur att han inte väntade på mig för då hade han frusit ihjäl;)

Efter loppet käkade vi en mjukglass och tittade på de sista simmarna. Sedan åkte vi till Tällberg för att övernatta till söndag

Belöning efter loppet 😉

3 reaktioner till “Vansbro Halvsim 2015

  1. Usch, det var då det värsta loppet jag varit med i någonsin. Hoppas att jag inte blev avskräckt från simning för gott bara. Jag trodde att jag inte skulle klara det massor av gånger. Kunde knappt vara glad över att jag kom i mål, så himla slut.
    Grattis till genomfört lopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s