Mörksuggejakten 2015


Vårt första MTB lopp 😉

Vi har velat fram och tillbaka de senaste veckorna om vi kanske skulle ta och byta till den kortare distansen (40 km) istället för 70 km.

Var inte helt säker ens dagen innan – men när vi hade hämtat våra nummerlappar så fanns det ingen ”återvändo”.

Uppladdningen var usel. Vi bodde på Åkerblads som är ett toppenbra hotell på alla sätt och vis – men dessa två nätter var det kanonvarmt och vårt rum var som en bastu. Vi var tvungna att gå och fråga om det var golvvärme på eller något för det var verkligen stekhett…. 😉 Till andra natten fick vi låna en bordsfläkt och det blev lite bättre…Så dåligt med sömn i två nätter.

Men god mat och efterrätt 😉

Vi var i god tid till loppet på morgonen. Ställde oss längst bak i sista startgrupp (vi ville inte vara i vägen i skogen). Alla de andra såg jätteproffsiga ut och jag ångrade mig lite…Tänk om det var en jättesvår bana?

Starten gick och vi trampade på. Var bland de sista iväg. Hade koll på att backen upp mot Vidablick var i början och vi sa att vi kan ju gå där för att spara krafter 😉 Men där stod all publik och inte vill man gå då 😉 Var nog sist upp till Vidablick men vårt mål var att ta oss igenom – inte att vinna 😉

Sedan fortsatte banan på fina vägar och stigar. Jag hade bra kraft i benen de första 5 milen. Kändes jättebra eftersom det varit väldigt jobbigt med träningen på sistone. Segt och flåsigt. Men nu trampade jag glatt på utan några problem.

Det var inte alls så svåra stigar som jag hade föreställt mig och det var ju skönt. Men det var rejäla stigningar som sög musten ur benen. På slutet hade jag ingen kraft kvar i benen. På näst sista vätskedepån var det en funktionär som talade om att det var bara två backar kvar innan mål…Varav en var brantare än Vidablick.

Det var den också…Marcusbacken. Vi gick uppför men mina lår brände. Fick hjälp av maken att dra cykeln upp sista biten – det var jobbigt bara att gå.

Sista milen var jättejobbig för nu hade värmen sugit de sista krafterna också. Det var 26 grader och stundtals gassande sol. Sista kilometrarna var på (fina) sandstigar – och de är säkert jätteroliga att cykla om man inte är så trött.

Vände in mot mål och GPS:en visade redan över 70 km – men vilken luring – man skulle bara vända och sedan ut i skogen igen. Jag bad till mörksuggorna att det inte skulle vara fler backar…men tro på 17 – det kom en backe till eller två på den lilla biten som var kvar. Sandbackar – fanns inte tillstymmelse till kraft kvar för att orka cykla upp.

Till slut kunde vi rulla in i mål – och sträckan i år var 74 km.

Ett väldigt fint lopp som jag gärna cyklar igen – då ska jag träna lite mer cykling uppför innan 😉En selfie till Instagram direkt efter mål 😉 Röda och fina i ansiktet

3 reaktioner till “Mörksuggejakten 2015

  1. Grattis! Jag har hört talas om det där loppet, det är tydligen ganska populärt. 🙂 Jag är ju helt high-on-life i kväll efter att vi premiärcyklat MTB. Så himla kul! 😀
    Extra kul att jag äntligen får maken med mig ut. Det verkar så mysigt då man läser här, ni gör så mycket i träningsväg tillsammans.

    1. Jätteroligt att ni köpt MTB – ni kommer inte att ångra er! Jag köpte ju min först och sedan ”lurade” jag maken att köpa en för att prova. Han behövde ju ändå en cykel och kunde lika gärna köpa en MTB. Han blev såld direkt efter första turen 😉 Nu anmäler vi oss till lite olika lopp för att ha ett träningsmål och det är jättekul 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s