Inga genvägar


Det finns inga genvägar. Så enkelt är det.

Jag och dottern blev en smula osams igår eftersom hon har solat solarium (så att det i mitt tycke ser väldigt onaturligt ut dessutom) – men den stora grejen är att det faktiskt finns en ökad risk för hudcancer om man solar. Nu är ju hon vuxen och gör som hon vill men jag tycker ändå att jag har rätt att säga vad jag tycker i frågan….Jag har själv solat när jag var yngre – men då visste man ju inte bättre – jag kanske inte hade brytt mig i alla fall då – men nu när jag har blivit äldre och klokare så vill jag ju att mina barn ska förstå att det jag säger om att äta onyttigt eller utsätta sig för risker genom att t ex röka eller sola solarium eller dricka massor av läsk – det säger jag för att jag bryr mig (inte för att vara tjatig och jobbig) – och för att jag efter att jag själv fick bröstcancer är extra noga med vad jag stoppar i mig eller har på huden.

Vill man bli brun så får man lov att vistas ute i den vanliga solen (med måtta) Då får man också i sig D-vitamin som vi så väl behöver här uppe i Norden.

Jag är lite tveksam till solskyddskrämer också men självklart använder jag det när vi t ex är på semester där solen är extra stark. Vissa påstår till och med att solskyddskrämer ökar risken för hudcancer. Det vet jag inte alls om det finns några belägg för men ett alternativ kan vara att testa kokosolja istället. Det ska enligt uppgift ha solskyddande effekt. Och då är det kallpressad ekologisk kokosolja som man använder. (Inte det silvriga paketet i mejeridisken) Återkom gärna med utvärdering på om ni testat kokosolja som solskydd.

kung-markatta-kokosolja-kallpressad-virgin-eko-225-ml

Det bästa är nog ändå att gradvis vänja huden vid solen och att inte pressa mitt på dagen när solen är som starkast.

Den här sommaren har vi inte behövt bekymra oss ännu eftersom solen knappt har visat sig…Men om det stämmer som de säger så kommer den nästa vecka 🙂 Hoppas, hoppas  – jag blir på mycket gladare humör när jag får lite sol 😀

2 reaktioner till “Inga genvägar

  1. Jag älskar att vara under ett parasoll på stranden, då trivs jag allra bäst. 🙂 Strandparasoll it is säger jag bara. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s