Ät mer grönt


Jag har haft funderingar på att bli vegetarian…men jag älskar ju kött så det känns svårt. Anledningen till att jag har haft de funderingarna är i första hand för att djuren i fångenskap ofta lever under avskyvärda förhållanden innan de blir slaktade och de är ofta fulla av antibiotika för att klara att leva tätt, tätt ihop utan att drabbas av sjukdomar..Redan som barn ville jag bli vegetarian men jag kan tänka mig att min köttätande familj övertalade mig att kött var gott och bra.

Vi har börjat köpa gårdskött som känns som ett bättre alternativ. Både Diléns och Bernhardssons har jättefint kött. Även KRAV-kött i vanliga butiker är att rekommendera eftersom de djuren ska ha levt ett bättre liv innan de slaktas.

Sedan har jag tänkt att jag kan äta det som jag själv skulle kunna tänka mig att döda :0 Men då blir det bara fisk..Okej men om jag bara äter djur som levt i frihet 🙂 Sagt och gjort nu har vi beställt 15 kg älgkött 😉 Måste hem och rensa i frysen för att få plats.

Men den andra anledningen är att för mycket kött inte verkar vara bra för oss i längden….(beror ju på vem man frågar såklart) Men om man tänker på våra kusiner aporna så är ju de vegetarianer så jag tror att vi ska äta mer grönt än vad vi gör iallafall – och sedan kan man lägga till kött och fisk men med måtta.

Jag har köpt två nya underbara böcker: Hello Green av Josefine Jäger och Raw Food – ett lättare liv på tre veckor av Erica Palmcrantz Aziz där den senare är en kickstart till att börja äta Raw Food.

Jag tänker köra 21 dagars programmet ur Raw Food-boken när jag kommer hem från Österlen och då kommer jag att dela med mig här hur det går och om jag hungrar ihjäl 🙂

 

IMG_0968.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s