Mikisrännet


I helgen var jag och mannen med på vår första multisporttävling (jag har ju tävlat två gånger tidigare med min syster). Det var Mikisrännet i Årsunda.

6 km paddling, 18 km cykel, 8 km löpning.

Det var en riktigt härlig dag – strålande solsken och en trevlig tävling.

Först ut var paddlingen…Vi hade aldrig paddlat ihop förut – och det var en stor miss. Det kändes som att vi stod stilla. Jag satt fram och paddlade för kung och fosterland och Janne satt bak och gjorde detsamma. Det kändes som att vi ”paddlade emot” varandra. Ida och jag var inga stjärnor på paddling men det gick lättare att paddla med henne.

Två varv på en sträcka skulle vi paddla och vi hamnade mer och mer efter. -”Tar du inte i något?”, kläcker mannen ur sig – och då hade han kunnat få en paddel i huvudet…Ca 1 timme tog paddlingen

Tillslut fick vi parkera kanoten/kajaken på land och springa till cyklarna. När vi hade börjat cykla så blev vi omcyklade av ett par lag som redan hade cyklat ett varv på MTB-banan. Det var en slinga som skulle cyklas 4 varv, blandad körning både stig, lite grus, lös sand och asfalt. Första varvet gick lite trögt men vi lyckades cykla om ett lag i alla fall. Cyklingen kändes bra och vi passade på att äta snickers och dricka vatten när det var asfalt. Cyklingen tog också ca 1 timme.

Av cykeln och iväg på löpning. Vi körde samma upplägg som vi gör när vi tränar. Springer 5 min och  går 1 min. Det funkade fint. Här var det en slinga som skulle springas 3 varv och på det sista varvet var det en extra liten ”knorr” med uppför och nerför i sand samt trappor. Vi tog det lugnt och det kändes fint när vi gick i mål. Som ett roligt träningspass. Ca 57 minuter tog löpningen

Skönt att slippa orienteringen också då det var en snitslad bana 😉

Alla fick en jättefin medalj och sedan var det utlottning av priser där alla fick pris. En jättetrevlig tävling som jag hoppas blir av nästa år också.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s