Tacksamhetstisdag


Jag började på det här inlägget igår – innan Carolines föreläsning. Det var otroligt träffande att hon pratade om tacksamhet – just vad jag har tänkt skriva om ett tag.

När vi var i Thailand i vintras efter operationen då tänkte jag att jag varje dag skulle skriva upp minst en sak som jag var tacksam över. Det gjorde jag i början när vi kom hem men sedan rann det ut i sanden.

Men det viktiga är inte att du måste skriva upp vad du är tacksam över – det viktiga är att du faktiskt tänker tanken.

Idag är jag tacksam över….

Det kan vara något litet eller något stort. Det finns massor att vara tacksam över. Tänk vilket härligt liv du kommer att få om du börjar tänka på det som du är tacksam över istället för vad du inte kan få.

Det finns ett uttryck ”tacksamhetstisdag” som används på sociala medier. Det kan vara en början om det känns svårt att hitta något att vara tacksam för varje dag. Ta varje tisdag till en början och tänk på vad du är tacksam för just då.

En annan grej man kan göra som jag läste på bloggen Träningsglädje – är att göra en tacksamhetsburk. Där kan du lägga i en lapp när du känner för, med något som du är tacksam över. Himla bra idé.

Det behöver inte vara något märkvärdigt som du är tacksam över. Caroline berättade igår att hon innan operationen gick ut ur rummet på sina två ben med ett glas vatten i handen – och kände sig tacksam över det. Det kan ju tyckas så självklart att man kan gå omkring med ett glas vatten i handen – men det är inte självklart för alla.

En sak som jag har varit tacksam för många gånger den här sommaren är att jag har kunnat bada när jag vill. Det var ingen självklarhet förra sommaren när jag var nyopererad – så varje gång jag har badat den här sommaren så har jag tänkt på det med tacksamhet.

Idag är det tisdag – börja med en bra vana – tänk på vad du är tacksam för idag.

2 reaktioner till “Tacksamhetstisdag

  1. Kikar in och läser lite om Lidingö 15… Jag tvekar på om jag ska starta eller inte, vet ju att jag måste gå ganska mycket och har som realistiskt mål att ta mig runt på cirka 2 timmar. Skulle också vilja ha en skylt där det står ”Jag är sjuk, därför går jag”… ha ha… läste att du skrivit det i något tidigare inlägg om Lidingö.
    Hur går det själv med träningen och ditt knä? Blir i alla fall lite mer peppad då jag läser om att du tyckte att banan var rolig på 15 km. Lidingö Tjejlopp är ett av mina favoritlopp, trots att jag egentligen inte gillar löpning alls – men jag gillar den varierade banan och skogsstigarna.

    1. Hoppas att du känner att du kan starta. Träningen går skapligt med mitt knä. Sedan förra helgen när jag sprang så har jag varit ut på 3 löpturer och knäet har klarat sig (peppar, peppar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s