En enastående föreläsning


Igår var vi på föreläsning i Hofors. Det var golfproffset Caroline Larsson som berättade om hur hon 22 år gammal fick cancer i sitt ena knä och fick amputera benet för att behålla livet. En väldigt bra, tänkvärd och känslosam föreläsning. Hon berättade bland annat om hur hon istället för att se alla hinder såg alla möjligheter. Och hur viktig den mentala biten är. Hon hade hjälp av sin golfkarriär innan operationen – för likt en golftävling när hon gick igenom banan mentalt innan så gjorde hon med operationen – detta gjorde att hon var väl förberedd och kände sig lugn när dagen var kommen.

Hon skaffade sig en bok där hon skrev frågor som väntade på att få svar. Hur känns det att att gå på ett ben? Hur känns det att cykla med ett ben? Hur känns det att rida med ett ben? osv
Det blev ett slags mål för henne att ta reda på svaren.

Ett annat stort mål var att spela golf igen….

2,5 månad efter operationen spelade hon lag-sm i golf. På ett ben. Imponerande!

Hon berättade om vikten av att vara tacksam och om att hjälpa andra. Hon sa så många kloka ord och jag kommer inte att kunna göra henne rättvisa om jag ska försöka återge det här.

Gå och lyssna på henne om ni har chansen!

Hela hon lyser av glädje och energi!

3 reaktioner till “En enastående föreläsning

  1. Jaaa! Henne såg jag ett långt reportage om på TV-sporten för kanske ett år sedan. Väldigt positiv och härlig inställning, trots allt hon varit med om.

    1. Verkligen en inspirerande tjej. Jag tänkte på hur jag skulle ha tacklat att bli av med ett ben…jag hade nog känt att hela världen rasade samman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s