Ansiktsblind


Tack Felix Herngren för att du fick mig att förstå att det finns något som heter ansiktsblind.

Det förklarar ett och annat…och för er som tror att jag är stram – det är jag inte  – jag kanske bara inte känner igen er just då.

Jag och mannen var på hockey och stannade och pratade med två trevliga herrar – vi tog i hand och presenterade oss – stod ett tag och pratade. I nästa paus spatserade vi omkring i hallen och de dök upp igen. På den lilla stunden hade jag glömt deras utseende – det jag kom ihåg dem på var den enas jacka…Otroligt pinsamt om jag hade slängt fram näven och artigt presenterat mig igen.

En annan gång (också på hockey) mötte jag en tjej i baren som vinkade så glatt. Jag tittade bakom mig om det var någon annan hon vinkade till…Sedan dök hennes sambo upp och då kände jag igen dem…Det var sonen och flickvännen till min mammas sambo (invecklat) men det jag skulle säga är att – jag har träffat dem många gånger – men i ett annat sammanhang/på ett annat ställe.

Jag har många fler sådana historier – men det ska jag inte trötta ut er med.

Jag visste faktiskt inte att det fanns något som kallades ansiktsblind tills jag såg ett program med Felix Herngren som också lider av detta.

Aftonbladet har en artikel (från 2008) om detta

Och där står det också att ansiktsblinda dessutom ofta är:

  • bra på att se detaljer (stämmer)
  • dyslektiker (stämmer inte)
  • färgblinda, eller har svårt att se skillnad på vissa färger (stämmer inte)
  • dåliga på att skilja på höger och vänster (stämmer)
  • dåliga på att hitta (kan diskuteras 😉
  • ointresserade av bilar (stämmer)
  • ointresserade av kläder och smink. (stämmer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s