Ayurveda


Förra veckan var vi på en liten minisemester i Stockholm. Vi bodde på Clarion Sign – ett toppenhotell som även tar emot hundar – stort plus för det 🙂

20140807-153625.jpg

Vi hade kanonväder och kunde utnyttja poolen på taket. Skönt att inte ha en massa aktiviteter inbokade utan bara kunna ta dagen som den kommer. Sitta på ett fik och titta på folk (måste vara för att vi knappt ser folk där vi bor som vi tycker att det är kul) 😉

Jag hade även en tid inbokad för Ayurvedakonsultation hos Peter Ljungsberg. Besöket tog 90 minuter och det var väldigt intressant. Bara genom att känna på min puls kunde han tala om vilken typ jag är och även vilka problem jag hade.

Jag fick några tips med mig som jag ska prova ett tag nu så återkommer jag om jag märker någon förbättring.

Ett tips var att tugga maten ordentligt. 25-30-40 gånger bör man tugga varje tugga. Jag är en sådan som annars slänger i mig maten som om det vore någon tävling. Kroppen kan inte ta upp näringsämnen lika bra om man inte tuggar ordentligt.

Sedan fick jag ett recept på ett ”te” som jag ska dricka under 6-8 veckor. Jag lämnar inte ut receptet eftersom det är avsett för mig och det kan ju bli fel om någon annan använder det. Det innehåller bland annat lakritsrot, bockhornsklöverfrö, koriander, fänkål, spiskummin, gurkmeja och ingefära. Det är väldigt värmande och kanske inte optimalt att dricka nu när det redan är så varmt – men i vinter kommer det att passa fint 😉 Det är bra för lederna och även antiinflammatoriskt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s