Muurikka mat


I helgen fick jag prova Muurikkan för första gången. Vi har varit i Hede på folkrace och äntligen skulle man kunna få ordentlig mat. Maten på folkrace är annars hamburgare och korv…och om hamburgarna och korven tar slut – kexchoklad…

Vi kom upp till Hede på fredag kväll och besiktade bil och skulle handla och leta reda på stugan. Kommer till affären och den har stängt :/ Mina planer att få sitta vid stugan och titta ut över fjället och laga mat på Muurikkan byttes mot en pizzakartong…Väl framme vid stugan (17 km från pizzerian) ser jag att jag inte fått en vegetarisk pizza utan en med skinka och räkor…Jag var så hungrig så den gick ner ändå.

På lördagen däremot så ställde vi upp Muurikkan i depån och åkte och handlade innan affären stängde 😉 Det blev Kryddburkens ”fläskfilé kebabrulle” Jag gjorde dubbla portioner och det blev jättemycket mat. När vi och en till familj hade ätit oss mätta ropade vi dit 4 st till som åt och ändå blev det lite kvar. Det var rätt mastigt och mättsamt. Men jättegott! Tack för ett toppenrecept 🙂

Det var väldigt smidigt att laga mat på Muurikkan – äntligen kan man äta riktig mat på folkrace.

På bilden är det Ljusnan som ligger alldeles bredvid folkracebanan – perfekt när vi hade hundarna med oss – vi kunde gå och bada tassarna ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s