Vansbrosimningen


Båda gick i mål i den förkortade och kallaste simningen i historien.

Vi åkte tidigt mot Vansbro för att hinna införskaffa vantar, sockor och ullfett. När vi hade hämtat våra nummerlappar och kommit in i mässtältet för att handla var det smått kaos. Alla rev och slet i vantar och sockor och jag lyckades med nöd och näppe få det sista paret vantar i min storlek. Ullfettet var slut och jag kände panik över hur kallt det skulle bli.

Som tur var hittade Janne ullfett i ett tält utanför – phu!

Vi gick mot starten och solen gassade (skönt)

Jag hade starttid 13.00 och Janne 15.00 så han hade några timmar till på sig att sitta i solen och bli varm 😉

Uppvärmningen var väldigt varm – våtdräkt, sockor, vantar, badmössa och ca 27 grader i solen 😉 Jag riktigt längtade ner i vattnet efter 😉

Väl i vattnet väntade jag på köldchocken – men jag tror att vantarna och sockorna gjorde stor skillnad. Visst var det kallt – men jag hade väntat mig en värre chock.

Simmade på i Vanån och det gick bra – kom ut i Dalälven och kände att det blev kallare. Där blev det också trångt..väldigt trångt. Fick några kallsupar och lite håll men annars gick det bra. När det var ca 200 m kvar började jag frysa.

Kom upp ur vattnet, drack varm saft och försökte krångla av mig vantar och sockor – det var jobbigare än själva simningen 😉 Blev varm på en gång tack vare det fina vädret.

Gick (barfota) bort till starten igen för att kolla när Janne startade – gick sen bort till mål och kollade när han simmade i mål.

Sammanfattningsvis en härlig dag!

47 minuter blev det för mig och det är jag nöjd med – det var väldigt strömt och trångt i Dalälven. Stundtals kändes det som att man stod stilla.

3 reaktioner till “Vansbrosimningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s