Ett, två, tre…


…på det fjärde ska det ske,

på det femte gäller det,

på det sjätte SMÄLLER det.

Den ramsan brukade vi köra när jag var liten och skulle hoppa i kallt vatten.

På lördag smäller det…Vansbrosimningen. Just nu är det 12.6 grader i vattnet – det är verkligen galet kallt! Jag som tycker att allt under 24 grader är vinterbad..

Jag tycker att Vansbrosimningen har gjort rätt som har beslutat att korta loppet. Det är en väldigt stor andel simmare som är vanliga motionärer med tider på 1,5-2 timmar. Det kan vara förenat med livsfara att vara i kallt vatten så länge. Sedan är det såklart tråkigt att det blir ett halvt lopp men man kan inte styra över vädret….

Trist för elitsimmarna också – kanske att det borde ha gått att lösa för dem att simma hela sträckan – de är ju ändå bara i vattnet ca 30 min.

Jag har letat ullfett på varenda apotek i närheten – men vi får hoppas att det finns en burk kvar till oss när vi kommer till Vansbro på lördag..

Vi kommer att simma i kort våtdräkt och kanske köpa vantar – för händerna brukar jag bli väldigt kall och stel i på en gång. Skulle gärna haft nåt värmande på halsen också men det finns väl inte..

Här finns tips och råd inför simningen från Vansbros sida

4 reaktioner till “Ett, två, tre…

  1. Jag klickade hem ullfett från nätet vet jag, men det ska vara om ni kan invänta posten i morgon innan ni åker och någon med snabb leverans…
    Usch, lycka till nu!

  2. Burr vad kallt! Ni får simma snabbt så ni får upp värmen 🙂 lycka till och peppa varandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s